RTL Group

EK-kwalificatieduel Jong Oranje - Jong Estland live bij RTL 7

Jong Oranje is nog druk bezig met de kwalificatie voor het EK 2009 in Zweden. Op woensdag 26 maart staat de thuiswedstrijd tegen Jong Estland op het programma. Dit kwalificatieduel vindt plaats in een uitverkocht stadion van FC Emmen. RTL 7 zendt de wedstrijd live uit. In de studio zitten presentator Jan Joost van Gangelen en analyticus Jan van Halst.

Het team 'Onder 21' van coach Foppe de Haan staat momenteel eerste in Groep 5, dat verder nog Noorwegen, Zwitserland, Macedonië en Esland bevat. De kwalificatieduels worden gespeeld tussen juni 2007 en september 2008. De beste veertien ploegen van de groepsronde - de tien groepswinnaars plus de vier beste nummers twee - plaatsen zich voor de play-offs. Deze staan gepland voor oktober 2008. De zeven winnaars van deze dubbele ontmoetingen kwalificeren zich voor de eindronde. Gastland Zweden completeert het deelnemersveld, dat van 15 tot en met 29 juni 2009 om de Europese titel strijdt.

De voorlopige selectie van Jong Oranje bevat onder anderen Royston Drenthe (Real Madrid), Evander Sno (Celtic), Ryan Donk (AZ), Milano Koenders (AZ), Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Jeremain Lens (N.E.C.), Dirk Marcellis (PSV), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen), Ismaïl Aissati (PSV) en Luigi Bruins (Feyenoord).

Uitzending: RTL 7, woensdag 26 maart, tussen 17.45 en 19.50 uur.

Website: rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.