Gemeente Spijkenisse


Buurtpreventie van start in De Hoek

25 maart 2008

Buurtpreventie

Woensdag 26 maart om 19.00 uur gaat in De Hoek buurtpreventie officieel van start. Wethouder Jan Willem Mijnans onthult op de kruising van de Duikershoek en de Vereijleweg het bord met daarop de tekst `Attentie Buurtpreventie'. De Hoek is hiermee de vierde wijk in Spijkenisse waarin buurtpreventie actief is.

Buurtpreventie is een onderdeel van de wijkveiligheidsplannen die de gemeente Spijkenisse heeft opgesteld. In de wijken De Gaarden, Gildenwijk en Waterland werd al eerder gestart met buurtpreventie. In deze wijken lopen de buurtpreventieteams al geruime tijd tijdens de avonduren en weekeinden hun rondes. Buurtpreventie kan bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers. Bewoners uit de verschillende wijken lopen in herkenbare hesjes op willekeurige dagen en tijden door de wijk. Zij signaleren problemen en situaties in de wijken en geven deze door aan de juiste instantie, zodat deze zo snel mogelijk in actie kunnen komen.

Buurtpreventie is in de wijken De Gaarden, Gildenwijk en Waterland een groot succes gebleken. In navolging op dit succes is Buurtpreventie nu uitgebreid naar De Hoek. De gemeente inventariseert op dit moment naar welke wijken buurtpreventie hiernaast uitgebreid kan worden.