Datum: 26 maart 2008

Lisse Jongens aangehouden voor mishandeling oude vrouw Na gedegen onderzoek heeft de politie dinsdag 25 maart twee 13 jarige jongens uit Lisse aangehouden voor de mishandeling van een 74 jarige vrouw uit Lisse. Op zaterdag 15 maart werd de vrouw in het park bij de Gerard Doustraat van haar rollater afgeduwd waar zij op dat moment op uitrustte. Vervolgens werd zij geschopt en bespuugd in haar gezicht. De twee jongens, de nu aangehouden verdachten, fietsten daarna weg. Het incident kreeg in de media veel aandacht. Mede door deze aandacht kreeg de politie diverse bruikbare tips voor haar onderzoek.

Leiden Mannen onder verdachte omstandigheden aangehouden Twee mannen uit Leiden van 17 en 38 jaar zijn afgelopen nacht op de Prinsenstraat onder verdachte omstandigheden aangehouden. De twee reden in een auto waarvan de APK verlopen was en niet op hun naam stond. In de auto trof de politie twee laptops aan van onbekende herkomst, een hashpijp, veel inbrekersgereedschap en een dicht klein kluisje. Ze wisten over het alles niet veel te verklaren en werden aangehouden. Tevens liet de politie een bloedonderzoek uitvoeren bij de 17 jarige om vast te stellen of hij onder invloed verkeerde van alcohol of verdovende middelen. Hij bestuurde namelijk de auto en reed dus ook zonder rijbewijs. Beide verdachten zijn voor het onderzoek ingesloten.

Alphen a/d Rijn Nieuwe aanhoudingen in omvangrijke drugszaak De politie heeft dinsdag 25 maart opnieuw drie aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Alle verdachten komen uit Alphen aan den Rijn en zijn 22, 27 en 31 jaar. De aangehouden verdachten maken deel uit van de criminele groep waarvan de politie vorige week bekend maakte dat zij deze had opgerold en waarnaar het onderzoek nog in volle gang was. De districtschef Jaco van Hoorn van het district Rijn- en Veenstreek die dit nieuws bekend maakte, sprak toen al de verwachting uit over meer aanhoudingen in dit onderzoek. Eind vorig jaar begon de politie op basis van tips en eigen waarneming een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachten zich echter niet alleen bezighielden met drugshandel, maar ook met andere strafbare feiten. Zo onderzoekt de politie tevens de betrokkenheid van de verdachten bij woninginbraken waarbij auto's zijn weggenomen, winkelinbraken, een steekpartij en diefstal van verdovende middelen van andere verdachten. Gerelateerd aan bovengenoemd onderzoek werden twee ontvoeringen bekend, warbij de politie ook een aantal verdachten heeft aangehouden. In totaal kent het onderzoek nu drieëntwintig verdachten.

Gouda Fietsdieven op heterdaad aangehouden Een 17 jarige jongen uit Rotterdam en een 21 jarige jongeman uit Gouda zijn dinsdag 25 maart rond 23.45 uur door de politie aangehouden voor fietsdiefstal. Camerabeelden van Stadstoezicht registreerden hoe de twee rondstruinden tussen bij het station aan het Stationsplein gestalde fietsen. De politie werd ingeschakeld en trof de twee aan. Ze liepen op dat moment met een bruine Batavus damesfiets te slepen. De politie nam de fiets in beslag en verhoorde het tweetal. Beiden zijn daarna weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op voor diefstal van een fiets. De politie kan de fiets weer teruggeven aan de eigenaresse als zij aangifte komt doen.

Gouda Politie zoekt veroorzakers ongeval De politie is op zoek naar twee knapen die dinsdag 25 maart rond 15.55 uur op de Ridder van Catsweg een 84 jarige man uit Gouda op zijn fiets omver reden en gewoon doorreden. Naast schade aan zijn fiets liep de oude man een bloedneus en schaafwonden op. Voor behandeling en voor onderzoek werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Eén jongen reed op een fiets die getrokken werd door de ander die op een scooter reed. De politie heeft gehoord dat er getuigen van dit incident zijn en komt graag met ze in contact via 0900-8844.

---------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --