CNV PZ: Slechte werksfeer bij TNT

26/03/2008 10:03

CNV Publieke Zaak

Op woensdag 26 maart organiseert CNV Publieke Zaak in samenwerking met de andere bonden een landelijke actiedag bij enkele Postkantoren. Tegelijkertijd is er een actiewebsite www.postvoorbakker.nl in de lucht gegaan. CNV Publieke Zaak wil aandacht vragen voor de positie van de medewerkers bij Postkantoren en TNT.

Volgens CNV Publieke Zaak is voor zowel Postkantoren als post- en transportbedrijf TNT 5 voor 12. Niet alleen bij Postkantoren, maar ook bij TNT verdwijnen duizenden banen. Topman Peter Bakker presenteert TNT als een betrokken maatschappelijke onderneming. CNV Publieke Zaak vindt dat TNT zich in eigen huis ook betrokken moet voelen met de eigen medewerkers. "De werkdruk binnen TNT is enorm hoog en er heerst een slechte werksfeer", constateert bestuurder Inge Bakker van CNV Publieke Zaak (geen familie). "Bakker zou net zo veel oog moeten hebben voor de eigen medewerkers als voor klimaatverandering."

www.postvoorbakker.nl
Daarom heeft CNV Publieke Zaak een speciale website geopend rond deze ontwikkelingen. Topman Peter Bakker van TNT adviseert binnenkort het kabinet hoe meer mensen aan een baan geholpen kunnen worden. CNV Publieke Zaak doet een oproep aan de TNT-topman: Bakker, houd eerst de banen in je eigen bedrijf! CNV Publieke Zaak roept personeel en burgers via de site te reageren op de ontwikkelingen binnen TNT en Postkantoren.

www.postvoorbakker.nl
www.MijnVakbond.NL

http://www.postvoorbakker.nl;www.MijnVakbond.NL