Politie Groningen

Woensdag 26 maart 2008

Provincie Groningen, 26-03-2008

Groningen: kabels gestolen

Dinsdag is aangifte gedaan van diefstal van een grote hoeveelheid kabels. Bij een bedrijf aan het Eemskanaal NZ in Groningen is 400 meter aluminium en 60 meter koperen kabel weggenomen. De diefstal is vermoedelijk afgelopen weekend gepleegd. De kabels hebben een waarde van een paar duizend euro. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: transportcontroles

Op de Beneluxweg in Groningen is dinsdagmiddag een vrachtwagen aan de kant gezet. De vrachtwagen bleek bij controle beladen te zijn met een hoogwerker van 2090 kg, terwijl 810 kg het maximum toegestane laadvermogen was. De 41-jarige chauffeur uit Uithuizermeeden mocht zijn weg niet vervolgen. De hoogwerker moest op een ander voertuig overgeladen worden. De politie maakt proces-verbaal op.

Op de Weg der Verenigde Naties in Groningen is dinsdagmiddag een te breed transport aan de kant gezet. Een 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oss vervoerde een stacaravan. De stacaravan was 3,60 meter breed, terwijl de spiegels tot een breedte van 2,95 meter konden. Dergelijk breed vervoer mag alleen met een speciale ontheffing en onder begeleiding. Het transport kan pas vervolgd worden als de ontheffing en de begeleiding geregeld zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietsster gewond

Bij een aanrijding op de kruising J.C. Kapteynlaan en de Oosterhamrikkade in Groninge is dinsdagmiddag een snorfietsster gewond geraakt. De 37-jarige vrouw uit Groningen kon een 38-jarige fietser uit Groningen niet meer ontwijken. De man stak al fietsend een zebrapad over. Beiden kwamen ten val en zijn onderzocht door het ambulancepersoneel. De snorfietsster is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser kon met lichte verwondingen aan zijn hand naar huis.

Groningen: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft dinsdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobiliste uit Groningen. De vrouw werd gecontroleerd op de Oranjesingel in haar woonplaats. Een ademanalyse wees uit dat de vrouw onder invloed van 1,5 promille alcohol was. Hierop moest zij haar rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op en legt de zaak voor aan de officier van justitie.

Groningen: vier autos op elkaar

Dinsdagavond zijn op de Julianaweg in Groningen vier autos op elkaar gebotst. De autos reden vanaf het Julianaplein in de richting van Assen. Een 30-jarige automobiliste uit Groningen kon niet meer op tijd remmen, toen het verkeer voor haar afremde. Een aanrijding met vier autos achter elkaar was het gevolg. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij. Alle autos zijn afgesleept. Eén rijstrook is enige tijd afgesloten geweest.

Veendam/Nieuwe Pekela: kettingbotsingen

Dinsdagmiddag vonden bij Veendam en Nieuwe Pekela twee
kettingbotsingen plaats. Op de Provincialeweg N366 bij Veendam bleek het te gaan om twee afzonderlijke aanrijdingen enkele tientallen meters bij elkaar vandaan. Een waarbij drie autos betrokken waren en een waarbij twee autos betrokken waren. Toevallig reed een ambulance, met hierin een andere patiënt, langs die eerste hulp verleende. Een 25-jarige vrouw uit Winschoten kwam uit de richting van de Ommelanderwijk. Voor haar reden twee andere autos die remden. Zij kon ze niet ontwijken en botste er tegenaan. Een van de bestuurders, een 45-jarige man uit Eexterveenschekanaal kreeg door deze botsing last van zijn rug. Zijn 19-jarige bijrijder uit Stadskanaal had nergens last van en stond al naast de auto. Later kreeg hij toch ook last van zijn rug. Zij werden met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht en moesten daar een nachtje ter observatie blijven. Bij de andere aanrijding bleek niemand letsel te hebben. De bestuurders kwamen er onderling uit. Twee autos van de eerste aanrijding werden afgesleept.

De N366 is enige tijd afgesloten geweest. Op de omleidingsroute op de Zuidwendingerweg bij Nieuwe Pekela raakten vervolgens vier autos betrokken bij een aanrijding. De voorste drie remden en een 22-jarige automobilist uit Onstwedde botste tegen zijn voorligger. Van twee autos werd het kentekenbewijs ingevorderd, vanwege de grote schade aan de autos. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. De politie maakt rapportages van het ongeval.

Den Horn: proces-verbaal voor afval verbranden

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 51-jarige inwoner van Den Horn. Agenten zagen tijdens surveillance een rookpluim bij een agrarisch bedrijf. In de brandhaard van vijf bij vijf meter lag divers afval, zoals hardboard, karton, hout en metaal. De man bleek hiervoor geen vergunning te hebben en krijgt proces-verbaal. De politie legt de zaak voor aan het Openbaar Ministerie.

Vierhuizen: rijbewijs ingevorderd

Een 44-jarige bestuurder uit Gerkesklooster moest dinsdagmiddag op de Provincialeweg N361 zijn rijbewijs inleveren. Tijdens een snelheidscontrole werd hij betrapt met een snelheid van 145 km/uur, terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Hij werd langs de kant van de weg gezet en een agent vorderde zijn rijbewijs in. Tegen de coureur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kornhorn: gordelcontrole

De politie heeft dinsdagavond tijdens surveillance automobilisten gecontroleerd op het dragen van hun autogordel. De controles staan in het teken van de landelijke campagne Doe gewoon je gordel om. Ook achterin!, over het dragen van gordels en het gebruik van kinderzitjes. Twee bestuurders werden bekeurd, omdat ze geen gordel droegen. Daarnaast kreeg een automobilist een bekeuring, omdat hij te hard reed met paarden in een aanhanger achter zijn auto.

Stadskanaal: inbraken in boten

Onbekende(n) hebben in twee boten ingebroken aan de Hoofdkade in Stadskanaal. Uit een boot werd met name kleding gestolen. Het is nog onbekend of er iets is gestolen uit de andere boot. De politie doet onderzoek.