Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Gemeente Rotterdam in top-3 bereikbaarheid

De gemeente Rotterdam kan trots zijn. Het algemene telefoonnummer van de gemeente (0800-1545) staat in de top drie van de bereikbaarheidstest.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het Instituut voor Telecom (ITO) in opdracht van het AD deed. De gemeente Rotterdam kreeg een 9,6 als eindcijfer. Op één staat Zilveren Kruis Achmea gevolgd door Van der Valk hotel Vianen. Opvallend genoeg staan in de top tien alleen grote commerciële bedrijven, de gemeente is de enige overheidsinstelling.

Wachttijd aanzienlijk gedaald
In het algemeen blijkt uit de test dat bedrijven steeds beter bereikbaar zijn voor hun klanten. Er wordt meer tijd en geld in gestoken om de klantencontacten te professionaliseren. Vooral de wachttijd is de laatste vier jaar aanzienlijk gedaald. Moesten mensen eerder nog gemiddeld 3,30 minuten wachten tot ze een medewerkster aan de lijn kregen, tegenwoordig is dat maar 1,44. De gemeente Rotterdam weet zich in ieder geval wél te onderscheiden. Binnen vier seconden wordt de telefoon opgenomen, er wordt een goede service verleend én het is een gratis nummer.