Gemeente Gilze en Rijen

Tijdens Opzoomerdag 2008

Driehonderd inwoners maakten hun wijk zomerklaar

Alweer voor de negende keer werd afgelopen zaterdag 15 maart Opzoomerdag in Gilze en Rijen gehouden. Dit jaar was aansluiting gezocht bij de landelijke actie Nederland Schoon. De weergoden waren ons goed gezind. Ruim driehonderd mensen trokken de wijk in om die zomerklaar te maken. Ook veel kinderen hielpen mee. Hieronder vindt u een kleine bloemlezing.

In het Van Bossehof was de buurtvereniging van Bos en Hof voor het eerst actief. Een leuk programma met 's morgens werken, tussen de middag een lunch en 's middags spelen op een luchtkussen.

In de Prins Hendrikstraat gingen de bewoners zelfs met een heuse snoeischaar aan de gang. Rond de Rembrandtlaan brachten inwoners posters aan tegen de overlast van hondenpoep. In de Pius X straat en het Burg. Sweensplein was het weer een gezellige drukte.

In Gilze nam de buurt het Mollebos onderhanden. Rond Ridderstraat, Kruysenstraat en het Hubertusveld gingen mensen ijverig aan de slag om de omgeving van zwerfvuil te verlossen. In het gebied rond de Chaamseweg werd de buurtschap geholpen door inwoners van het asielzoekerscentrum.

Bedankt
Om dit alles mogelijk te maken is het op z'n plaats om wat mensen te bedanken. Op de eerste plaats de deelnemers zelf. En natuurlijk de wijkteams van de gemeente die vooral het voorbereidende werk deden. De inwoners kregen dit jaar weer een fraai lentestukje van het groencentrum GreenMasters aan de Zwarte Dijk. Ook het worstenbroodje ontbrak niet. Richard Dreijer zorgde weer voor prachtige springkussens voor de jeugd.