Gemeente Lelystad

Brede school Lelystad-Haven van start

Woensdag 26 maart is de brede school Lelystad-Haven officieel van start gegaan. Basisschool de Sluis in Lelystad-Haven is daarmee de achttiende brede school in Lelystad.

Ondertekening

De verschillende deelnemende partners in de brede school de Sluis hebben het convenant voor de brede school ondertekend. Namens gemeente Lelystad tekende wethouder Willem de Jager. Na het officiële startmoment was er feest voor de kinderen met diverse activiteiten zoals porselein schilderen en sporten.

Brede scholen in Lelystad

De achttien brede scholen in Lelystad zijn verdeeld over zes clusters: Boswijk, Waterwijk, Jol/Galjoen/Punter, Landerijen, Zuiderzeewijk en Lelystad-Haven. Brede scholen richten zich op het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen/ouders/wijkbewoners en/of het versterken van de sociale samenhang in de buurt. Op dit moment is nog een brede school in voorbereiding in de Atolwijk.

Samenwerking

Binnen het concept van de brede school werken diverse basisscholen samen met uiteenlopende sport-, zorg-, welzijns- en cultuurorganisaties. Binnen de brede school Lelystad-Haven zijn de partners: Stichting Kindercentra Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Centrum voor Kunst & Cultuur de Kubus, Buurtcentrum de Windhoek, openbare basisschool De Sluis en de gemeente.

De brede school Lelystad-Haven biedt kinderen en volwassenen in de buurt extra activiteiten aan, zodat kinderen zich breder kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien en buurtbewoners meer betrokken raken bij hun wijk.
---