Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 26-03-2008

Niets aan de hand

ABCOUDE Op dinsdagavond 25 maart bleken jongelui alleen even te willen chillen. Eén van hen mocht dat korte tijd in het politiebureau doen.

Rond 22.30 uur zag een buurtbewoner een auto met minstens vier jongelui op het Zuster Claasenhof stoppen bij een parkeerplaats van een sportvereniging, terwijl die dicht was. De buurtbewoner zag dat het geen jongelui uit de buurt waren en vertrouwde het niet. De politie werd gebeld.

Agenten gingen ter plaatse en zagen de auto vanaf de parkeerplaats wegrijden. De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto zaten twee mannen van 18, één van 19, één van 21 jaar en een vrouw van 24 jaar. Alleen de 21-jarige man kwam uit Amsterdam, de rest uit Abcoude.

Het vijftal bleek niets kwaads in de zin te hebben: zij wilden even lekker chillen en waren daarom op het parkeerterrein gaan staan. De personalia van alle vijf werd bij de meldkamer nagevraagd. Daarbij bleek dat de 21-jarige Amsterdammer nog een boete van 37,50 open had staan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Nadat hij de boete had betaald, mocht hij het politiebureau verlaten.

De agenten hebben de melder teruggebeld en gemeld dat er niets aan de hand was. Zij bedankten hem voor zijn oplettendheid en hebben hem geadviseerd is soortgelijke situaties weer 112 te bellen.

Snelheidscontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 25 maart van 15.45 uur tot 19.30 uur een snelheidscontrole op de Straatweg gehouden. Van 2695 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 533 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 104 km/u.

Gewond

MONTFOORT Een 37-jarige automobilist uit Montfoort raakte op dinsdag 25 maart gewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 06.00 uur reed de 37-jarige Montfoorter over de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Montfoort en gaande in de richting van Lopik. Door de gladheid raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed op dat moment een 44-jarige automobilist uit Schoonhoven, met een aanrijding tot gevolg. Beide autos draaiden om hun as. De Schoonhovenaar belandde in een heg langs de weg, de Montfoorter kwam met zijn auto boven een sloot tot stilstand.

De Montfoorter raakte gewond en werd met rugletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij is daar opgenomen.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 25 maart van 15.00 uur tot 20.00 uur een verkeerscontrole op de Sportparkweg gehouden.

Bij de controle werd een kritische blik op 24 snor- en bromfietsen, 46 motorvoertuigen (al dan niet met aanhangwagen), een lesauto en hun bestuurders geworpen. Daarbij werden in totaal 48 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: niet handenvrij bellen (4), niet dragen autogordel (7), kapotte verlichting (2) en opgevoerde brom- c.q. snorfiets (13).

Frontaal

WOERDEN Door de gladheid botsten op dinsdag 25 maart twee autos frontaal op elkaar.

Rond 06.50 uur reed een 22-jarige automobilist uit Waarder over het Geestdorp, komende uit de richting van Harmelen. In een bocht naar rechts gleed hij door de gladheid rechtdoor, waardoor hij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer belandde. Daar botste hij frontaal op een 60-jarige automobilist uit Woerden, die hem tegemoet kwam rijden.

De 22-jarige automobilist had veel last van zijn nek en werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.

Snelheidscontrole

BREUKELEN - De politie heeft op dinsdag 25 maart van 13.35 uur tot 15.00 uur een snelheidscontrole op de Provinciale weg N401 gehouden. In die tijd passeerden 633 voertuigen de radar, 21 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 111 km/u.