Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 26-03-2008

Grote verkeerscontrole

UTRECHT Op vrijdag 21 maart heeft de politie samen met de ANWB, de Belastingdienst, de douane en de Koninklijke Marechaussee een grote verkeerscontrole gehouden in politiedistrict Utrecht zuid. De politie had op de Overste den Oudenlaan een controleplaats ingericht. 117 Voertuigen werden gecontroleerd. Er werden 95 bekeuringen geschreven.

Tussen 18.30 uur tot 02.00 uur controleerde de politie 117 voertuigen en bestuurders om de verkeersveiligheid te bevorderen en het alcoholmisbruik in het verkeer terug te dringen. Van de 117 voertuigen werden er negen door de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) afgehandeld. Zij controleerden o.a. de touringcars en de taxis. Eén bestuurder van een touringcar, met daarin passagiers, was onderweg naar Frankrijk. Deze bestuurder blies 350 ug/l. De bus is met de tweede chauffeur teruggereden naar het Jaarbeursplein. Van twee taxichauffeurs waren de rusttijden niet in orde. Eén chauffeur kreeg een rijverbod van 24 uur en de andere van 9 uur.

Door de politie werden 95 bekeuringen geschreven voor o.a. het niet dragen van de gordel (22), APK (5), onverzekerd (4), het niet tonen van rij- of kentekenbewijs (27), technische gebreken (20), verlichting (10), niet handsfree bellen (3). Door de vreemdelingenpolitie werden zon 70 personen gecontroleerd met een andere nationaliteit dan de Nederlandse. Van hen werd de verblijfsstatus vastgesteld en de documenten gecontroleerd. Dit leidde niet tot aanhoudingen.

Daarnaast werden er door de Belastingdienst 2200 kentekens gescand. Dat leverde 15 hits op voor de deurwaarders en 4 keer voor o.a. misbruik van handelaarplaten en misbruik van een grijs kenteken. Ook keek de politie of er nog mensen uit de wijk boetes hadden openstaan. Tijdens deze actie werd er voor 1800 euro binnengehaald en konden er nog 25 openstaande zaken worden afgeboekt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Rond 15.15 uur zag de beveiliging van een winkel aan de Roelantdreef dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat hij met een fles parfum de winkel - zonder af te rekenen- wilde verlaten. De 40-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Op het bureau bleek dat de man als veelpleger te boek stond. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 maart heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Op de Europalaan kreeg een 46-jarige bestuurder uit Houten een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De Houtenaar werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 465 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur weer naar huis gestuurd.

Verdachte aangehouden en voorgeleid in verband met dode man op de Sweder van Zuylenweg

Utrecht - Op eerste paasdag is een 26-jarige man uit Utrecht in Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 59-jarige man diezelfde dag.

Deze 59-jarige man werd die middag door familieleden dood in zijn woning aan de Sweder van Zuylenweg aangetroffen. Op dinsdag is de 26-jarige man uit Utrecht voorgeleid voor de rechter-commissaris. Hij zit in bewaring tot 8 april. Vooralsnog lijkt het motief in de relatiesfeer te liggen.

Om vast te stellen hoe de man om het leven is gekomen, is op dinsdag sectie verricht. Over de uitkomst van deze sectie kunnen in het belang van het onderzoek geen mededelingen worden gedaan. Wel staat vast dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gebracht. De verdachte zit in bewaring tot 8 april. De politie zet het onderzoek voort.