Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|   |Doetinchem/Didam - aanrijding beginnende bestuurders   |
Twee beginnende bestuurders zijn dinsdag 25 maart met hun auto bij een aanrijding betrokken geraakt. Hun onervarenheid heeft kennelijk een rol gespeeld bij het gebeurde.

Een 18-jarige jongeman uit Terborg reed omstreeks 18.00 uur in Doetinchem vanaf de Nieuwstad linksaf de Plantsoenstraat in. Volgens getuigen gaf hij daarbij teveel gas waardoor hij de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste.

In Didam reed een 19-jarige jongeman uit die plaats rond 21.00 uur over de Sint Stephanusstraat. Ook hij raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen twee geparkeerd staande auto's.

Bij beide aanrijding liepen de auto's behoorlijke schade op en

|   |Didam - inbraak bij drogisterij,             |
Bij twee panden in Didam is in de nacht van maandag op dinsdag 25 maart ingebroken. Het gaat om een drogisterij en een zalencentrum. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Bij een drogisterij aan de Wilhelminastraat werd een inbraak gemeld. De dieven hebben een deur geforceerd en hebben daarna waardevolle artikelen als sigaretten en parfums gestolen. Bij een zalencentrum aan de Dijkestraat in Didam werd na het vernielen van een raam toegang verkregen tot het pand. De dieven vonden een kluis en hebben deze met de nodige moeite meegenomen. De kluis is later leeg teruggevonden aan het Hazepad en het geld bleek te zijn verdwenen. De politie is een onderzoek begonnen en daarbij zijn buurtbewoners ondervraagd en heeft de technische recherche een sporenonderzoek ingesteld.

|   |Azewijn/Lichtenvoorde - inbraken in verenigingsgebouwen  |
Bij inbraken in twee verenigingsgebouwen in Azewijn en Lichtenvoorde hebben de dieven van maandag op dinsdag 25 maart onder meer een geluidsinstallatie ontvreemd.

Bij de kantine van voetbalvereniging Den Dam aan de Pastoor Meursstraat in Azewijn is Ingebroken. Men vernielde een ruit en doorzocht de kantine. Er wordt niets gemist. Bij het Dorpshuis aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde is niet direct duidelijk hoe men binnen is gekomen. In het pand werden vernielingen aangericht en is er onder meer een geluidsinstallatie gestolen. De politie onderzoekt de inbraken.

Einde berichten


---


---


---

---- --