Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epse - jongeren verdacht van vernielingen                 |
De politie heeft zojuist een tijdrovend onderzoek afgesloten naar een aantal vernielingen in Epse. Tegen zeven jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft in de afgelopen weken de jongeren in de leeftijd van 15 t/m 20 jaar verhoord over een aantal vernielingen die in de periode rond de jaarwisseling tot begin maart in Epse was gepleegd.

Hierbij ging het om het vernielen van een verkeersbord met vuurwerk aan de Hassinklaan. In dezelfde laan werden begin maart meerdere groene brievenbussen gestolen en in brand gestoken en aan de Lochemseweg werden alle ruiten van een abri vernield.

In februari werd bij een woning aan de Smeenkskamp een ruit vernield en werden in de tuin onder meer fietsen omgegooid en een beeldje vernield. Tot slot werd in een paadje aan de Diekman het glas van een lantaarnpaal van de openbare straatverlichting vernield.

De politie kwam de jongeren tijdens een buurtonderzoek op het spoor en vier jongeren werden aangehouden, terwijl zich drie anderen spontaan aan het politiebureau meldden. Eén van de verdachten kwam uit Gorssel, de anderen allemaal uit Epse zelf. Zij hebben over hun aandeel een verklaring bij de politie afgelegd.

Het onderzoek was tijdrovend omdat naast het horen van aangevers en getuigen, sommige jongeren nader moesten worden gehoord over hun aandeel bij de vernielingen. Niet iedereen had meteen "schoon schip" gemaakt.

De gedupeerden zijn inmiddels op de hoogte gesteld en het proces-verbaal wordt binnenkort bij de officier van justitie in Zutphen ingeleverd.

Einde bericht


---


---


---

---- --