Gemeente Reimerswaal


Eenendertig dagen anders reizen in Zeeland

Geplaatst op: 26-03-2008
door: ()

Wijziging in de dienstregeling van 22 maart tot en met 21 april 2008 Van zaterdag 22 maart tot en met maandag 21 april rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Vanaf station Bergen op Zoom rijden er twee Intercity's per uur naar Roosendaal en Amsterdam Centraal. Het NS-vervoerbewijs is geldig in de NS-bussen. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd per NS-bus van ongeveer een half uur.
Nederland heeft één van de drukst bereden spoorwegnetten ter wereld. Voor de veiligheid is het van belang dat het spoor in goede staat is en blijft. Dat vergt intensief onderhoud. Tussen 2008 en 2011 pakt ProRail het spoor in de provincies Limburg, Brabant en Zeeland groots aan. De Zeeuwse lijn gaat als eerste op de schop. Hier wordt 50 van de 70 kilometer spoor vernieuwd.

NS probeert de overlast voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken. Daarom is ter ondersteuning van de reizigers een aantal voorzieningen getroffen. Hieronder een selectie.
Een uitgebreide folder, waarin duidelijk, door middel van kleuren, het onderscheid wordt aangegeven tussen stopbussen, directbussen en de directbussen die uitsluitend tijdens de spitsuren rijden. Elke busdienst heeft een kleur, deze kleur is terug te vinden op de verwijsborden op het busstation en in de bus. Deze folder is verkrijgbaar bij de NS-verkooppunten. De folder is ook te downloaden via www.ns.nl.
De vaste klanten in Zeeland hebben een persoonlijke brief ontvangen waarin wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren. Als bijlage bij deze brief is de busdienstregeling ingesloten.
Voorafgaand aan de buitendienststelling zal de NS-folder in de trein en op de stations langs de Zeeuwse lijn worden uitgedeeld. Voorafgaand aan de buitendienststelling hangen posters op de gehele Zeeuwse lijn en op de toevoerstations.
Reizigers worden via omroepberichten op de Zeeuwse stations en op de toevoerstations geattendeerd op de werkzaamheden. ProRail, BAM Rail en NS hebben in de eerste twee weken van maart informatieavonden verzorgd over het groot onderhoud aan de Zeeuwse lijn in de acht gemeenten langs het spoor.
Connexxion, Veolia en VVV-bureau Zeeland bieden in Zeeland de NS-folder aan hun klanten aan.
Via de verkooppunten en via de NS-medewerkers kan de reiziger een handig klein zakformaat busboekje krijgen, waarin naast het busoverzicht ook een aantal puzzels en aanbiedingen van lokale ondernemers te vinden is.
Vanaf 20 maart kunnen reizigers met vragen en opmerkingen een gratis telefoonnummer bellen (0-8734636). Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren. Reizigers die in het bezit zijn van een Voordeelurenkaart mogen in de periode van 22 maart tot en met 21 april op het traject Bergen op Zoom
- Vlissingen v.v. op doordeweekse dagen al vanaf 08.30 uur met 40 % korting in de NS-bus stappen.
Op de stations zal voldoende schuilmogelijkheid worden geboden. De regeling "Geld terug bij vertraging" is op deze 31-daagse buitendienststelling alleen van toepassing indien er vertraging optreedt ten opzichte van de tijdelijke (bus)dienstregeling. De eerste aankomende boot uit Breskens in Vlissingen geeft een goede aansluiting op de directbus naar Bergen op Zoom. Voor de overige boot-bus aansluitingen gelden langere overstaptijden. Fietsvervoer is beperkt mogelijk. Op de stations Vlissingen, Middelburg, Goes en Bergen op Zoom is op afroep fietsvervoer beschikbaar. Op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur en in het weekend tussen 08.30 uur en 18.00 uur. De aanwezige NS-medewerkers zijn beschikbaar voor hulp.
De 1^e klas abonnementhouders zullen een vergoeding ontvangen in euro's. Deze vergoeding zal het prijsverschil zijn tussen het 1^e en 2^e klas abonnement. Deze maatregel geldt voor de periode van 22 maart tot en met 21 april.
Op alle grote stations aan de Zeeuwse lijn zal NS-personeel aanwezig zijn; mobiele teams bezoeken een aantal keren per dag de kleine stations.
Het NS-personeel is te herkennen aan blauwe NS-hesjes, voorzien van NS-logo en de tekst "Kan ik u helpen? "
Het vervoer van minder validen is mogelijk volgens de gebruikelijke regeling.
Daar waar nodig zorgt NS voor toiletvoorzieningen. Op verzoek van de Provincie Zeeland worden tijdens werkdagen twee extra bussen in de ochtendspits gereden van Rilland Bath, Krabbendijke en Kruiningen Yerseke rechtstreeks naar Vlissingen. In de avondspits rijden er twee bussen in omgekeerde richting.
Informatie voor de reizigers is ook beschikbaar op Teletekstpagina 754 of via 0900-9292 (EUR 0,70 per minuut)