BD Venflon(TM) Pro Safety katheter bekroond op prestigieuze internationale designwedstrijd

26/03/2008 11:05

PR Newswire

OXFORD, Verenigd Koninkrijk, March 26 /PRNewswire/ --

- Gespecialiseerde veiligheidskatheter die het risico op bloedoverdraagbare infecties minimaliseert

BD Medical, een segment van BD (Becton, Dickinson and Company), maakte vandaag bekend dat de BD Venflon(TM) Pro Safety I.V. katheter op een prestigieuze, internationale wedstrijd de "red dot: best of the best"-prijs voor productdesign in ontvangst mocht nemen. In deze competitie, gesponsord door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in het Duitse Essen, haalde de katheter het van meer dan 3.203 andere inzendingen uit 51 landen.

Deze prijs beloont grensverleggende topontwerpen en trendsetters uit een groot aantal industrietakken en productdomeinen. Een internationaal panel bepaalt aan de hand van een gedetailleerde evaluatie van criteria zoals innovatie, functionaliteit, ergonomie, levensduur, ecologische compatibiliteit en duidelijkheid van functie welk ontwerp erboven uitsteekt.

De BD Venflon Pro Safety I.V. katheter is ontworpen om gezondheidswerkers te helpen beschermen tegen naaldprikongevallen en bloedoverdraagbare pathogenen. De katheter beschikt namelijk over een unieke functie die bloedspatten tijdens het plaatsen van intraveneuze canules helpt vermijden.

"Deze unieke combinatie van eigenschappen die in de BD Venflon Pro Safety katheter samenkomen, getuigt van hoe BD zich inzet om de veiligheid van gezondheidswerkers aan de hand van innovatieve veiligheidsinstrumenten te blijven verbeteren", aldus John Ledek, Vice President, BD Medical - Medical Surgical Systems.

Gezondheidswerkers over de hele wereld lopen in hun job het gevaar te worden blootgesteld aan mogelijk fatale, bloedoverdraagbare pathogenen. Elk jaar doen er zich in Europese gezondheidsinstellingen naar schatting zo'n 1 miljoen naaldprikongevallen voor. Zo worden mogelijk ziektes overgedragen, zoals HIV of hepatitis (www.healthsystem.virginia.edu/internet/epinet/). Daarnaast vormen ook bloedspatten, hoewel vaak ongemerkt, een bijkomend blootstellingsgevaar.

De BD Venflon Pro Safety katheter vertegenwoordigt de volgende generatie veiligheidskatheters en is de nieuwste telg in BD's uitgebreide familie veiligheidsproducten. BD stond aan de wieg van de ontwikkeling in veiligheidsinstrumenten voor medische toepassingen en is al bijna twee decennia de vaandeldrager op dit gebied. De BD veiligheidscatalogus bevat honderden producten voor injectie en infuustherapie, bloedafname, chirurgische ingrepen en voor het veilig wegwerpen van scherpe voorwerpen.

Over BD

BD is een onderneming die een vooraanstaande rol speelt op de markt van medische technologie. BD produceert en verkoopt medische instrumenten, instrumentensystemen en reagentia en wil waar ook ter wereld een bijdrage leveren aan de volksgezondheid. BD spitst zich daarbij toe op het verbeteren van medicijntherapieën, waarbij het de snelheid en kwaliteit van diagnose van besmettelijke ziektes opdrijft en het onderzoek naar en de ontdekking van nieuwe medicijnen en vaccins vooruithelpt. De onderneming zet haar kennis in in de strijd tegen een aantal van de meest urgente ziektes ter wereld. BD, opgericht in 1897 en met hoofdzetel in Franklin Lakes, in de Amerikaanse staat New Jersey, stelt wereldwijd ongeveer 28.000 mensen in zo'n 50 landen tewerk. De onderneming werkt voor gezondheidsinstellingen, biowetenschappers, klinische laboratoria, industriële bedrijven en het grote publiek. Voor meer informatie, surf naar http://www.bd.com.

Contact: Barbara Kalavik
BD Public Relations
Tel: +1-201-847-4209
E-mail: Barbara_Kalavik@bd.com

Contact: Ashley Lewis
Manning, Selvage & Lee
Tel: +44-20-7878-3233
E-mail: Ashley.Lewis@mslpr.co.uk
Contact: Barbara Kalavik, BD Public Relations, Tel: +1-201-847-4209, E-mail: Barbara_Kalavik@bd.com; Contact: Ashley Lewis, Manning, Selvage & Lee, Tel: +44-20-7878-3233, E-mail: Ashley.Lewis@mslpr.co.uk