Nuon


* Nuon benoemt eerste stafdirecteuren productie- en leveringsbedrijf

Eerste stafdirecteuren productie- en leveringsbedrijf

26 mrt 2008 | Amsterdam Nuon benoemt eerste stafdirecteuren productie- en leveringsbedrijf

De Raad van Bestuur van Nuon heeft Annemarie Kuks en Dick Kors benoemd als eerste stafdirecteuren van het nieuwe productie- en leveringsbedrijf, dat ontstaat door de splitsing van Nuon.

Annemarie Kuks (43) is per 1 april 2008 benoemd als directeur HRM van het Nuon productie- en leveringsbedrijf. Annemarie Kuks is momenteel directeur Human Resources van Avebe. Daarvoor was zij onder andere directeur Human Resources bij GlaxoSmithKline en hoofd Personeelszaken KPMG Accountants.

Dick Kors (50) begint per 1 mei als directeur Communicatie voor zowel het productie- en leveringsbedrijf als de Nuon-holding. Dick Kors is op dit moment directeur Corporate Communications & Investor Relations van Stork. Voor die tijd werkte hij ondermeer bij Nixdorf en Siemens. Vorig jaar werd Dick Kors uitgeroepen tot `Communicatiemanager van het jaar 2007' in de categorie profit.

Annemarie Kuks en Dick Kors rapporteren beiden aan Øystein Løseth, lid van de Raad van Bestuur van Nuon en per 23 april RvB-voorzitter van de energieonderneming. Løseth is tevens aangewezen om leiding te geven aan het nieuwe productie- en leveringsbedrijf.

Nuon streeft ernaar vanaf 1 juli 2008 klaar te zijn voor splitsing in een netwerkbedrijf en een productie- en leveringsbedrijf. De twee ondernemingen zijn dan operationeel. Met de benoeming van Annemarie Kuks en Dick Kors zijn de eerste officiële benoemingen een feit. In de komende maanden volgen de overige benoemingen van directeuren van staven en bedrijfsonderdelen in beide bedrijven.

Over Nuon

Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers 2,6 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening.

Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.
* Over Nuon

Meer informatie

Nuon Mediarelaties
Telefoon: 020 597 42 00
E-mail: mediarelaties@nuon.com

* Floske Kusse