Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur.

Utrecht, 26-03-2008

Gestolen fietsen aangetroffen

AMERSFOORT Een onderzoek van de wijkagent naar een overlastsituatie leidde tot het aantreffen van een grote hoeveelheid fietsen waarvan meerdere exemplaren gestolen bleken te zijn.

Op dinsdagmiddag 25 maart meldde de wijkagent zich bij een 30-jarige inwoner van een pand aan de Crocusstraat om een overlastmelding te bespreken. Tijdens dit onderhoud zag de politieman dat de bewoner een groot aantal fietsen en enkele frames in de achtertuin had liggen waarbij het vermoeden ontstond dat dit niet helemaal legale waar was.

Bij onderzoek van de voorraad van 51 rijwielen bleek dat er al zes exemplaren van diefstal afkomstig was. De overige fietsen en vier frames zijn overgebracht naar het politiebureau voor een nader onderzoek naar de herkomst. De Amersfoorter krijgt een proces-verbaal voor heling.

Motor examen

LEUSDEN- Tijdens een motor examen is een vrouw op dinsdagochtend ten val gekomen,

De 50-jarige vrouw uit Veenendaal reed over de Hamersveldseweg waar zij bezig was met haar motor rijexamen, toen zij een hellingproef moest doen. Hierbij gaf zij te veel gas waardoor ze de controle over haar motor verloor. Vervolgens raakte zij de stoeprand en vervolgens een lantaarnpaal en raakte ten val. De vrouw is met nekletsel overgebracht naar ziekenhuis De Lichtenberg.

Geld uit locker

AMERSFOORT- Aan de Fluroweg is op dinsdagochtend een man aangehouden voor diefstal.

Een 24-jarige man uit Amersfoort was aan het werk als schoonmaker toen hij uit een locker van een 29-jarige man uit Amersfoort geld uit portemonnee nam. De 29-jarige man kwam hier achter er alarmeerde de politie. Hierop is de man aangehouden en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers

LEUSDEN/UTRECHT- De politie heeft op dinsdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van autokraak.

Agenten werden omstreeks 23.00 uur door de alarmcentrale naar een parkeerplaats aan de Philipsstraat in Leusden gestuurd omdat hier autokrakers actief waren geweest. Hierop gingen agenten te plaatsen en hebben in de omgeving naar de verdachten gezocht maar troffen de verdachten níet aan. Na onderzoek bleek de auto afkomstig uit Utrecht. Hierop hebben agenten uit Utrecht hebben uitgekeken naar de auto van de verdachten en troffen deze aan het t Goyplein aan. Hierop is een achtervolging in gang gezet door agenten uit Utrecht, waaropde verdachten uiteindelijk aan de Rijnlaan werden aangehouden. Het bleek te gaan om twee mannen, een 21-jarige en een 22-jarige beide uit Utrecht. Het tweetal bleek diverse goederen in de auto te hebben die afkomstig waren van de autokraken in Leusden. Het tweetal is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Diefstal winkel

AMERSFOORT- In een winkel aan de Arnhemseweg zijn op dinsdagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal.

Het tweetal een 17-jarig meisje en een 18-jarig meisje, beide uit Zeist, hadden goederen uit de winkel genomen en waren zonder te betalen naar de uitgang van de winkel gegaan. Hierop zijn ze aangehouden en overgedragen aan de politie. Agenten hebben de meisjes meegenomen voor verhoor.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT- De politie heeft op maandagmiddag aan de Utrechtsestraat twee meisjes aangehouden voor diefstal.

Omstreeks 16.10 uur werden de meisjes aangehouden omdat zij goederen uit verpakking hadden gehaald en hierop naar de uitgang van de winkel gingen zonder de goederen te betalen. Hierop zijn de meisjes aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.