Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 26 maart

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hebben donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Na een anonieme melding werd er rond half één een inval gedaan bij een woning aan het Heiman Dullaertplein. In de garage naast de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal bloeiden er 400 hennepplanten, werden er 24 transformators, 24 lampen, verwarming en meer materiaal voor het vervaardigen van hennepplanten in beslag genomen. Drie Rotterdammers (22,36,37) die op dat moment aanwezig waren in de garage zijn aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. De recherche onderzoekt de zaak verder.


* CAMERATOEZICHT LEIDT NAAR AANHOUDING: VERNIELER OPGEPAKT

ROTTERDAM CENTRUM - Politieagenten hielden dinsdagmiddag een man aan. De 42-jarige Rotterdammer vernielde onder toeziend 'oog' van cameratoezicht een vuilnisbak en trapte op de Hoogstraat tegen ruiten van een horecagelegenheid. Via cameratoezicht kon precies bijgehouden worden waar de Rotterdammer zich op welk moment bevond. Agenten hielden hem aan op de Meent. Hij is rond vijf uur overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN
Politieagenten van district Rotterdam-Centrum hielden dinsdagmiddag een vrouw aan. De 29-jarige Rotterdamse verwisselde, in bijzijn van haar drie maanden oude dochter, kortingslabels in een kledingzaak aan het Beursplein. Een beveiliger van de winkel merkte dit op en hield de vrouw staande. Politieagenten brachten haar rond kwart voor drie naar het politiebureau voor verhoor.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
BRIELLE - Politieagenten van district de Eilanden hielden dinsdagmiddag drie mannen aan. Het drietal bracht zogenaamde graffititags aan op de brug van de N57. Surveillerende agenten zagen dit en hielden het drietal rond kwart voor drie staande. Zij bleken twee tassen met verfspuitbussen bij zich te hebben en zaten onder de verf. Op de brug was al één 'tag' geplaatst. De drie, afkomstig uit Spijkenisse (34), Ridderkerk (27) en Rotterdam (19), zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt gekeken of zij in verband gebracht kunnen worden met andere graffititags. In totaal werden er 20 verfbussen in beslag genomen.


* SCOOTERBRANDJE
ROCKANJE - Aan de Strypsedijk brandde dinsdagmiddag een scooter uit. Een 59-jarige man zag de scooter naast de tuin van zijn woning aan de Strypsedijk liggen toen hij rond zes uur thuiskwam. Kort daarvoor had hij een jongen weg zien lopen. Vervolgens belde hij de politie. Deze stelden een buurtonderzoek in maar troffen de jongen niet meer aan.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
ROCKANJE - Politieagenten van district de Eilanden hielden dinsdagmiddag een snelheidscontrole. Naar aanleiding van uitkomsten van het wijkveiligheidsplan wordt het verkeer regelmatig gecontroleerd om de verkeersveiligheid op deze manier te waarborgen. Tussen kwart over twee en kwart over drie werden automobilisten gecontroleerd op de Heverlingseweg. Vier van hen kregen een bekeuring, onder andere voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/h waar 50 km/h toegestaan is.


* TIEN JONGEREN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

ROTTERDAM KATENDRECHT - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden dinsdagmiddag tien jongeren aan. Rond kwart voor vijf raakten twee groepen slaags bij metrostation Maashaven. Politieagenten waren snel aanwezig en hielden in totaal tien tieners, waarvan negen meisjes, aan. De tien (12-18) zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Aan de hand van onder andere camerabeelden en getuigenverklaringen wordt onderzocht wat de toedracht van de vechtpartij is. Niemand raakte gewond.


* AANHOUDING NA SCHIETPARTIJ
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden na een schietpartij aan de Dreef. De politie kreeg dinsdagavond rond kwart over tien melding van een schietpartij aan de Dreef. Oplettende getuigen meldden dat enkele personen ruzie hadden met elkaar, kort daarop hoorden ze schoten. De politie heeft terplekke onderzoek gedaan en naar aanleiding daarvan bij een woning gepost in de omgeving. Daar hielden ze een 41-jarige Rotterdammer aan. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht. Er is geen gewonde aangetroffen op de plek van de ruzie.