Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 26 maart 2008

Hennepkwekerij ontmanteld

Rijssen

In een woning aan de Joost van den Vondelstraat in Rijssen werd op dinsdag 25 maart een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd door de politie ontmanteld.

Op dinsdag 25 maart voerde de politie omstreeks 11.00 uur in een woning aan de Joost van den Vondelstraat in Rijssen een controle uit op de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij in het pand. In een kruipruimte onder de woning werd een kwekerij, bestaand uit 180 planten, aangetroffen. De kwekerij werd ontmanteld, waarbij alle planten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken, in opdracht van de Officier van Justitie, werden vernietigd. Tegen de 58-jarige bewoner van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.

De woningstichting werd in kennis gesteld van het aantreffen van de kwekerij. De directeur van de woningstichting deelde de bewoner mede dat de huur zal worden opgezegd. (08-037329)

Man bedreigt bankpersoneel

Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd dinsdag 25 maart aangehouden, omdat hij een 36-jarige medewerkster van een bank aan het Stationsplein in Enschede heeft bedreigd.

Op dinsdag 25 maart werd omstreeks 15.00 uur gemeld dat een man een medewerkster van een bankfiliaal aan het Stationsplein had bedreigd. Ter plaatse spraken agenten met de 36-jarige medewerkster. Ze vertelde dat ze een ontevreden klant aan de balie had gehad. Toen ze de klant, naar zijn mening, onvoldoende kon helpen, werd de man kwaad en reageerde agressief tegen de medewerkster. Hij liet zich hierbij bedreigend uit tegen de medewerkster en het overige personeel. De 36-jarige deed aangifte van bedreiging.

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de man die het personeel van de bank bedreigd had. Aan de hand van het opgegeven signalement werd hij even later in het centrum van Enschede, bij een ander filiaal van dezelfde bank, aangetroffen. De man, een 23-jarige Enschedeër, verklaarde hier een klachtenformulier te hebben willen ophalen.

De 23-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de loop van dinsdagmiddag 25 maart werd de man, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid gesteld. Hij zal zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden voor de gepleegde bedreiging. (08-037501)

Mannen aangehouden na mishandeling in kroeg

Oldenzaal

Een 29-jarige en een 24-jarige man uit Weerselo werden dinsdag 25 maart aangehouden, omdat zij in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 maart een 21-jarige man uit Oldenzaal hebben mishandeld. De mishandeling vond plaats bij een horecagelegenheid aan de Steenstraat in Oldenzaal.

Op zondag 16 maart spraken surveillerende agenten omstreeks 05.15 uur met een 21-jarige man uit Oldenzaal. De man vertelde dat hij even daarvoor in een horecagelegenheid aan de Steenstraat in zijn woonplaats was geslagen door een of meerdere mannen. De 21-jarige deed aangifte van mishandeling.

De politie stelde een onderzoek in naar de mogelijke dader(s) van de mishandeling. Naar aanleiding van het onderzoek werden op dinsdag 25 maart een 29-jarige en een 24-jarige man uit Weerselo aangehouden in hun woningen. Na aanhouding bleek dat de 24-jarige niets met de mishandeling van doen had. De man werd daarom weer in vrijheid gesteld. De 29-jarige werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij bekende de aangever geslagen te hebben. Ook hij kon na verhoor weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de 29-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een boete van E330,-. (08-033454)

Beschonken bestuurder opnieuw betrapt

Enschede

Het rijbewijs van een 27-jarige man uit Enschede werd in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 maart ingevorderd, omdat de man op de Burgemeester M. van Veenlaan in zijn woonplaats betrapt werd op het rijden onder invloed.

Op woensdag 26 maart zagen surveillerende agenten omstreeks 03.30 uur een automobilist slingerend rijden over de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. De bestuurder, een 27-jarige Enschedeër, werd aan de kant gezet en aan een alcoholcontrole onderworpen. De man blies 0,77 promille, waarna hij werd aangehouden. Omdat de man voor de derde keer binnen korte tijd aangehouden werd wegens rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de 27-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-037716)

Notoire winkeldief op heterdaad betrapt

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede werd dinsdag 25 maart aangehouden, omdat hij bij een winkel aan het H.J. van Heekplein in zijn woonplaats een winkeldiefstal heeft gepleegd.

Op dinsdag 25 maart werd omstreeks 12.45 uur gemeld dat beveiligingspersoneel van een winkel aan het H.J. van Heekplein een winkeldief op heterdaad had betrapt. Ter plaatse spraken agenten met het beveiligingspersoneel. Zij vertelden dat ze een man hadden betrapt, terwijl deze goederen zonder te betalen mee probeerde te nemen uit de winkel. Bovendien werd de man door de beveiliging er van verdacht enkele dagen daarvoor ook winkeldiefstallen te hebben gepleegd in de zaak.

De man, een 30-jarige Enschedeër, werd door het beveiligingspersoneel overgedragen aan de politie. De agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. De man bekende de diefstal en vertelde dat hij op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart eveneens winkeldiefstallen bij de zaak aan het H.J. van Heekplein had gepleegd. Omdat er sprake is van recidive, de man is reeds eerder veroordeeld voor een soortgelijk delict, werd de 30-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-037384)

Rijbewijs ingevorderd na veroorzaken aanrijding

Borne

Het rijbewijs van een 18-jarige man uit Borne werd dinsdag 25 maart ingevorderd, omdat de man op de Prins Bernhardlaan in zijn woonplaats een verkeersongeval heeft veroorzaakt. De 18-jarige heeft vermoedelijk te hard gereden.

Op dinsdag 25 maart werd omstreeks 20.55 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Prins Bernhardlaan in Borne. Eén van de betrokken auto's zou in brand staan. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een brandende auto en een tweede beschadigde auto aan. De brand in de auto werd door de brandweer geblust. De agenten spraken met een 40-jarige man uit Borne en een 18-jarige plaatsgenoot, die de beide voertuigen bestuurd hadden.

Uit de verklaringen bleek dat de 18-jarige man uit Borne met zijn auto over de Prins Bernhardlaan was gereden, in de richting van Zenderen. Vanaf de Bieffel wilde de 40-jarige Bornenaar eveneens de Prins Bernhardlaan op rijden. Door de hoge snelheid waarmee de 18-jarige reed, bleef onvoldoende ruimte over voor de 40-jarige om de rijbaan op te rijden. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de auto van de 18-jarige tegen een boom tot stilstand kwam en in brand vloog. Bij de aanrijding bleven alle betrokkenen ongedeerd.

De afdeling verkeersongevallenanalyse van de Politie Twente deed onderzoek op de plaats van het ongeval. Aan de hand van metingen werd vastgesteld dat de 18-jarige automobilist heeft gereden met een snelheid van ongeveer 100 km/uur, terwijl ter plaatse 50 km/uur toegestaan is. Na het onderzoek werd de weg, omstreeks 23.35 uur, weer vrijgegeven voor het verkeer.

Het rijbewijs van de 18-jarige werd, op grond van veroorzaken van een verkeersonveilige situatie, ingevorderd. Tegen de 18-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-037663)

Poolse man rijdt onder invloed

Vriezenveen

Het rijbewijs van een 39-jarige man uit het Poolse Sepolino Krajenskie werd in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 maart ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen.

Op woensdag 26 maart zagen surveillerende agenten omstreeks 00.45 uur een automobilist slingerend over de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen rijden. De man, een 39-jarige inwoner van Sepolino Krajenskie in Polen, werd aan de kant gezet en aan een alcoholcontrole onderworpen. De man blies 1,86 promille, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de 39-jarige Pool wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-037706)

Man aangehouden wegens geluidsoverlast

Delden

Een 49-jarige man uit Delden werd in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 maart aangehouden, omdat hij in zijn woning aan het Waterland in Delden aanhoudende geluidsoverlast veroorzaakte.

Op woensdag 26 maart werd omstreeks 00.10 uur gemeld dat er uit een woning aan het Waterland luide muziek klonk. De buurtbewoners zouden niet kunnen slapen door de geluidsoverlast. Ter plaatse hoorden agenten inderdaad zeer luide muziek uit een woning komen. Na herhaaldelijk aankloppen opende de 49-jarige bewoner, in kennelijke staat van dronkenschap, de deur. De man werd aangezegd dat de muziek zachter moest, waar aanvankelijk gehoor aan werd gegeven.

De agenten verlieten de woning. Echter enkele minuten na vertrek werd opnieuw melding gedaan van geluidsoverlast op hetzelfde adres. De agenten bezochten voor de tweede maal de woning, waarbij de geluidsinstallatie in beslag werd genomen. Omdat de 49-jarige zich verzette tegen de inbeslagname van de installatie, werd de man aangehouden wegens ambtsbelemmering.

De 49-jarige Deldenaar werd overgebracht naar het politiebureau in Hengelo. In de loop van woensdagochtend 26 maart werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-037700)

tel.: 053-4555588


---- --