Symantec

Norton 360 versie 2.0 voorzien van meerlagige beveiliging, norton-identiteitskluis en meer opties voor back-ups

Complete beveiligingsoplossing nu inclusief back-up naar iPod, Blu-Ray Discs en hd-dvd's
ZALTBOMMEL, 25 maart 2008 - Symantec, de maker van de beveiligingssoftware van Norton, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van Norton 360 versie 2.0, de meermaals bekroonde complete beveiligingsoplossing. De nieuwste versie van Norton 360 is voorzien van de eigen browserbeveiligingstechnologie van Symantec (waarop octrooi is aangevraagd), die bescherming biedt tegen drive-by downloads en andere nieuwe of onbekende gevaren die misbruik maken van de zwakke plekken in Internet Explorer. Met geavanceerde antivirus, antispyware, firewall, inbraakbescherming en krachtige gedragsherkenningstechnologie van SONAR zijn gebruikers van Norton 360 op meerdere fronten beveiligd tegen internetgevaren, zoals de recente Silentbanker Trojan, die verschillende ingangen gebruikt om computers te infecteren en persoonlijke gegevens te stelen.

Aangezien 58 procent van de klanten van Norton 360 regelmatig internetbankiert en 68 procent vaak op internet winkelt,1 constateerde Symantec een groeiende behoefte aan een handige en veilige manier om persoonlijke internetgegevens op te slaan. Zodoende is Norton 360 nu voorzien van Norton Identity Safe (Identiteitskluis), waarmee wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens veilig worden opgeslagen. Norton Identity Safe biedt bovendien handige functies voor het automatisch invullen van formulieren en een inlogprofiel voor toegang tot vertrouwde sites; het maakt gebruik van de technologie voor identiteitsbescherming van Norton 360 om bescherming te bieden tegen phishing-sites.

Sinds de lancering in februari 2007 hebben meer dan twee miljoen Norton 360-klanten gebruikgemaakt van de online back-up van het product, die aantoont hoe belangrijk het is voor computergebruikers dat hun onvervangbare foto's, muziek en documenten worden beschermd. Symantec heeft in zijn product dus nieuwe opties geïntegreerd die de gebruiker toelaten om zijn bestanden op een eenvoudige en handige manier te beschermen. Liefhebbers van de back-upfunctie van het product beschikken nu over nog meer opties om hun waardevolle bestanden op een handige en eenvoudige manier te beschermen. Het is nu mogelijk lokale back-ups te maken op Blu-Ray Discs, iPods, hd-dvd's, gedeelde stations, interne harde schijven, cd- of dvd-branders, USB-drives, netwerkschijven of externe harde schijven.

"We hebben Norton 360 speciaal ontworpen om betrouwbare, toonaangevende bescherming te bieden zonder op de voorgrond te treden of de prestaties van de pc nadelig te beïnvloeden," aldus Rowan Trollope, Senior Vice President van Symantec. "Norton 360 voldoet aan de vereisten en verwachtingen van klanten door de beste technologieën voor beveiliging, identiteitsbescherming, back-ups en afstelling te bieden die beschikbaar zijn voor pc's zonder verwarrende waarschuwingen, lastige instellingsopties of onderbrekingen tijdens het gebruiken van de computer." "In het licht van de huidige bedreigingen -, hebben pc-bezitters nood aan complete oplossingen zoals Norton 360 om aan de basisbeveiligingsbehoeftes te voldoen," aldus Jon Oltsik, senior analist, Enterprise Strategy Group. "Om de beveiliging te maximaliseren dienen de oplossingen bijkomende beveiligingsdiensten te bevatten zoals backup/recovery, browserbeveiliging en analyses op basis van gedrag, en dat alles in een gebruiksvriendelijk pakket."

PC Security (PC-beveiliging)
Network Monitoring (Netwerkcontrole) is ook een nieuwe functie in Norton 360. Deze functie controleert de status van de beveiliging van een draadloos netwerk, geeft de aangesloten apparaten weer, waarschuwt gebruikers wanneer ze verbonden zijn met een niet-beveiligd netwerk en geeft deskundig advies over het beheren van
netwerkbeveiligingsinstellingen. De mogelijkheden van de Smart Background Scheduler van Norton 360 zijn uitgebreid: het automatisch uitvoeren van taken kan in de modus batterijstroom worden voorkomen en de bandbreedte voor onlineback-ups kan worden ingesteld zodat de invloed op de prestaties minimaal is. Gebruikers van Norton 360 kunnen nu handmatig afzonderlijke bestanden en mappen scannen en de computer afsluiten na voltooiing van een taak.

Identity Protection (Identiteitsbescherming)
De antiphishing- en webverificatiefuncties van Norton 360 zijn nu ook te gebruiken voor Firefox. Bovendien is de Norton-taakbalk verbeterd; het is mogelijk deze te verbergen en het formaat ervan te wijzigen.

Backup (Back-ups)
Nauwere integratie met Windows Verkenner is een nieuwe functie in Norton 360. Gebruikers kunnen nu de back-upstatus van documenten, muziekbestanden en foto's bekijken in Windows Verkenner. Items waarvan een back-up is gemaakt en items die hiervoor in de wachtrij staan, zijn eenvoudig te herkennen aan een pictogram. Bovendien kunnen gebruikers door met de rechtermuisknop te klikken nu eenvoudig een bestand selecteren en toevoegen aan de back-uplijst.

PC Tuneup (PC-afstelling)
Na verloop van tijd kan het aantal bestanden dat is opgeslagen in het register - de map waarin instellingen en opties voor het besturingssysteem worden opgeslagen - zodanig aangroeien dat dit de prestaties van een pc nadelig beïnvloedt. Norton 360 is nu voorzien van Registry File Cleanup (Registerbestanden opschonen), wat de prestaties van de pc optimaliseert door overbodige bestanden te verwijderen. Met de functie Diagnostic Report (Diagnoserapport) van Norton 360 is het bovendien mogelijk problemen met het systeem eenvoudig op te lossen. De functie voor het opschonen van internetbrowsers van het product is ook compatibel met Firefox.

One-Click Support (Ondersteuning met één muisklik) Norton 360 is voorzien van One-Click Support, waarmee klanten met één muisklik rechtstreeks vanuit de interface van het product snel hulp kunnen krijgen. Gebruikers kunnen veelvoorkomende problemen snel oplossen met de automatische herstelfunctie en contact opnemen met ondersteuningsmedewerkers van Symantec via telefoon, e-mail of (24 uur per dag en 7 dagen per week) live chat. Ondersteuningsmedewerkers van Symantec kunnen ook helpen bij complexere problemen via externe pc-toegang.

Ouderlijk toezicht en Antispam
Norton 360-klanten kunnen Ouderlijk toezicht en Antispam zonder extra kosten ontvangen via een optionele invoegtoepassing. Met Ouderlijk toezicht van Norton kunnen nu individuele gebruikersinstellingen worden gekoppeld aan bestaande gebruikersaccounts van Windows en is het mogelijk voorgedefinieerde profielen te kiezen of aangepaste profielen te maken om één keer of steeds opnieuw te gebruiken. Met de nieuwe functie Log Viewer (Logboekweergave) worden pogingen om toegang te krijgen tot sites met beperkte toegang vastgelegd op basis van gebruikersprofiel. De Antispam-functie biedt nu ook verbeterde spamfilterinstellingen waarbij al bestaande witte en zwarte lijsten met e-mailadressen van Outlook en al bestaande antispamlijsten van Norton worden opgehaald en samengevoegd.

Prijzen en beschikbaarheid
Norton 360 versie 2.0 is nu beschikbaar in de onlinewinkel van Symantec op www.symantecstore.com. Het zal vanaf maart 2008 te koop zijn bij diverse verkoopadressen en onlinewinkels. De adviesprijs van Norton 360 versie 2.0 bedraagt 89,99 Euros (inclusief een eenjarig abonnement op de service om het product te kunnen gebruiken en gratis beveiligingsupdates van Symantec te ontvangen). Het kan op maximaal drie pc's worden geïnstalleerd. Het product is standaard voorzien van 2 GB onlineopslagruimte en aanvullende onlineopslagruimte is te koop. Huidige Norton 360-klanten met een actief abonnement kunnen zonder extra kosten een update ontvangen met de nieuwe functies door naar het Norton Update Center te gaan op http://www.norton.com/update. Norton 360 versie 2.0 is ook beschikbaar in de volgende pakketten:
* Norton 360 versie 2.0 Premier Edition - EUR 99,99 (inclusief 10 GB onlineopslagruimte)

Over Symantec
Symantec is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van infrastructuursoftware die bedrijven en consumenten vertrouwen geeft in een onlinewereld. Het bedrijf helpt klanten hun infrastructuur, informatie en interacties te beschermen met software en services die risico's voor hun veiligheid, beschikbaarheid, compliance en prestaties bestrijden. Naast het hoofdkantoor in Cupertino, Californië, beschikt het bedrijf over vestigingen in ruim 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl.


1 Intern onderzoek van Symantec, 2007 (frequentie van bankieren dagelijks of wekelijks; frequentie van winkelen varieerde van dagelijks tot maandelijks)