Symantec

Norton Ghost 14.0, de nieuwe versie van de meest geavanceerde oplossing voor back-up en recovery van pc's, is beschikbaar

Norton Ghost 14.0 biedt krachtige bescherming en risicodetectie ZALTBOMMEL, 25 maart 2008 - Symantec, de maker van de beveiligingssoftware van Norton, heeft vandaag de release aangekondigd van Norton Ghost 14.0, zijn meest geavanceerde oplossing voor back-up en recovery voor pc's. Norton Ghost 14.0 herstelt en maakt back-ups van complete pc-systemen, inclusief alle gegevens (toepassingen, instellingen, mappen en bestanden) en maakt het mogelijk om back-ups remote te beheren, te versleutelen en te comprimeren door middel van de meest geavanceerde technologie op de markt, zodat alles op de pc wordt beschermd. Gebruikers kunnen verwijderde of beschadigde bestanden snel herstellen en na een systeemcrash een restore uitvoeren, zelfs wanneer het besturingssysteem van de computer niet heropstart.

Bovendien maakt Norton Ghost 14.0 gebruik van ThreatCon, het wereldwijde alarmeringssysteem van Symantec, om risico's te detecteren, incrementele back-ups te initiëren en het systeem van de gebruiker proactief tegen aanvallen te beschermen. Daarnaast biedt Norton Ghost 14.0 krachtige bescherming door middel van een aantal nieuwe functies, waaronder off-site back-ups (op een FTP-server of op NAS-apparatuur (Network-Attached Storage)), evenals remote beheer van back-up en recovery met LightsOut Restore. Met Norton Ghost 14.0 beschikt de gebruiker over diverse back-uptypes, van een volledige systeemback-up (schijf-image) tot back-up van specifieke bestanden en/of mappen. Door de mogelijkheid om incrementeel back-ups te maken en het gebruik van verbeterde compressie is er minder opslagruimte nodig. Alles wordt beveiligd door middel van versleuteling. Dankzij de integratie van Google Desktop kunnen gegevens nog sneller en gemakkelijker worden hersteld dankzij doorzoekbare back-upindexen.

"PC-gebruikers hebben een volledige bescherming van hun systeemgegevens nodig tegen onvoorziene gevaren", aldus Rowan Trollope, Senior Vice President van Symantec. "Zelfs als ze trouw back-ups van hun systeem maken, blijven hun pc's kwetsbaar voor de huidige, meest gangbare bedreigingen die hun systeem potentieel onderuit kunnen halen. Norton Ghost 14.0 biedt dankzij geavanceerde tools voor back-up en recovery van pc's een volledige beveiliging tegen gegevensverlies."

Norton Ghost 14.0 kan in combinatie met de meeste opslagmedia worden gebruikt, inclusief externe harde schijven, netwerkschijven en recordable en rewritable cd's en dvd's.

Prijzen en beschikbaarheid
Norton Ghost 14.0 is te koop bij de onlineshop van Symantec (www.symantecstore.com), evenals een groot aantal retailers op internet en diverse winkels. De adviesprijs bedraagt $ 69,99.

Over Symantec
Symantec is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van infrastructuursoftware die bedrijven en consumenten vertrouwen geeft in een onlinewereld. Het bedrijft helpt klanten hun infrastructuur, informatie en interacties te beschermen met software en services die risico's voor hun veiligheid, beschikbaarheid, compliance en prestaties bestrijden. Naast het hoofdkantoor in Cupertino, Californië, beschikt het bedrijf over vestigingen in ruim 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl.