BedrijfsautoRAI

Zandbergenâs Transport BV: âGoede bevindingen met Renaultâ

(3/26/2008)
Zandbergenâs Transport B.V., met vestigingen in Limmen, Tilburg, Amsterdam en Zaandam, is een middelgroot familiebedrijf met een wagenpark van 165 eenheden. Tijdens de opening van Renault Trucks Amsterdam heeft Zandbergenâs Transport tien nieuwe Renault Premiums overhandigd gekregen, alle met 450 pk. Hiermee komt het totaal aantal Renaults binnen de onderneming op veertien.
Zandbergenâs Transport werd groot in Limmen, diverse generaties Zandbergen hebben inmiddels aan het roer gestaan van het familiebedrijf. Al sinds de beginjaren rijdt de onderneming voor Coca-Cola en Albert Heijn, bedrijven die nog altijd klant zijn. Naast in Limmen zetelt Zandbergenâs Transport sinds 2004 ook in Tilburg en anno 2008 is Zandbergenâs Transport uitgegroeid tot een specialist in transport en op- en overslag van uiteenlopende goederen.

Positieve bevindingen
De Renaults binnen Zandbergenâs Transport worden ingezet voor het vervoer van bouwmaterialen door de Benelux. Erik Zandbergen, wagenparkbeheerder: âIn 2006 hebben we onze eerste Renault Premiums aangeschaft, vier stuks. Ze zijn goed bevallen en op basis van die bevindingen hebben we er tien bijgenomen.â Binnen deze specifieke tak van transport heeft Zandbergenâs Transport inmiddels haar veelzijdigheid bewezen. Het bedrijf begon in deze branche met het distribueren van kleine zendingen voor Fetim B.V., van origine een fijnhouthandel en uitgegroeid tot internationaal handelshuis voor professionele afnemers en doe-het-zelf-ketens. Fetim was daar zo tevreden over dat het bedrijf ook alle overige transporttaken aan Zandbergenâs Transport overliet. Het resultaat is een uitgekiend systeem met wisseltrailers, die een intensief verkeer onderhouden tussen het distributiecentrum in Amsterdam en bouwmarkten in de Benelux.

Flexibiliteit
Zandbergenâs Transport beschikt in Limmen over een professioneel ingerichte werkplaats. Erik Zandbergen: âHier doen we het gehele onderhoud aan het wagenpark in eigen beheer in onze modern ingerichte werkplaats. We hebben daarvoor gekozen vanwege de flexibiliteit en vanuit de nodige kostenoverwegingen. Ook onze trucks in Tilburg komen voor een APK terug naar Limmen. De vestiging van Renault Trucks Amsterdam heeft voor ons als voordeel dat deze dicht in de buurt van onze eigen vestiging in Amsterdam zit.â

The European Road Transport Show 2007