NIVON

Nivon Nieuws
Bericht 1 van 14

Wandelpaden

Nieuw Wandelpad langs Dierenpark

door Femke van Hamond

25-3-2008

scouts aan de slag

Lange-Afstand-Wandelroute Marskramerpad deel 3 (LAW 3-3) heeft een nieuw onverhard pad langs Dierenpark Amersfoort gekregen. Stichting Wandelplatform-LAW heeft op zaterdag 22 maart, met hulp van Scouting Mondriaan uit Amersfoort, dit bospad aangelegd. De werkzaamheden bestonden uit het weghalen van blad en takken over een lengte van 1,5 km. De aanleg van het bospad betekent niet alleen een kwaliteitsverbetering voor het Marskramerpad, maar ook voor de NS-wandeltocht Lange Duinen.

Door recente uitbreiding van Dierenpark Amersfoort is een onverhard pad verdwenen in het Marskramerpad deel 3, van Amersfoort naar Den Haag. Lange-afstandswandelaars waren genoodzaakt om gebruik te maken van het drukke asfaltfietspad nabij restaurant De Kabouterhut richting Soestduinen. Dit leidde regelmatig tot conflictsituaties tussen wandelaars en fietsers.

Het voorstel van het Wandelplatform voor de aanleg van een aantrekkelijk bospad stamt uit 2006. Vorige week gaf gemeente Amersfoort groen licht. Voorwaarde was wel dat het pad vóór het broedseizoen (vanaf april) en dus op zeer korte termijn aangelegd diende te worden, meldt Bas Kippers van het Wandelplatform. Door de enthousiaste hulp van Scouting Mondriaan en de goede samenwerking met de gemeente was dit gelukkig mogelijk en kunnen wandelaars dit voorjaar weer volop gaan genieten van het fraaie Marskramerpad.