Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 26 maart 2008

BERGEN OP ZOOM, 26 maart 2008

Roekeloos rijgedrag na controle politie

ROOSENDAAL: Een personenauto die stilstond op de vluchtstrook aan de Rijksweg A58 werd dinsdagmiddag door de politie gecontroleerd. De 36-jarige inwoner van St Willebrord stond zonder benzine, maar probeerde met een vaatje de benzine in zijn tank te krijgen. Bij controle bleek het rijbewijs van de man te zijn geschorst. Toen de politieagenten hem daarmee wilde confronteren sprong hij in de auto en reed weg. Een rit waarbij de man geregeld rode verkeerslichten negeerde en verschillende verkeersovertredingen beging was het gevolg. Op de Pieter Brueghelstraat kon de politie de man tot stoppen dwingen waarna hij is aangehouden. Voor alle feiten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

32 snelheidsovertreders bij controle

OUD-GASTEL: Snelheid kan het verschil uitmaken tussen leven en dood. Voor automobilisten is de kans op overlijden bij een aanrijding met een snelheid van 80 km/uur bijvoorbeeld al twintig keer groter dan bij een snelheid van 30 km/u. Nog treuriger zijn de cijfers over fietsers en voetgangers. Bij aanrijdingen met een snelheid van slechts 35 km/u komt 5% van de fietsers of voetgangers om het leven. Bij 48 km/u is het aandeel met dodelijke afloop al opgelopen tot 45% en bij 64 km/u overleeft nog maar 15% de klap. De politie heeft dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Kralen. Daarbij zijn 1059 bestuurders gecontroleerd. 32 bestuurders reden te hard en krijgen daarvoor een bekeuring thuisgestuurd. De toegestane snelheid is daar 80 km per uur. De hoogste gemeten snelheid werd gemeten op 128 km per uur.

OSSENDRECHT: In de Lievevrouwestraat en de Duinstraat controleerde de politie dinsdagmiddag tussen 15.45 uur en 16.45 uur op snelheid met behulp van de laser. 45 bestuurders zijn gecontroleerd waarbij er 4 in overtreding waren. Deze bestuurderskunen een bekeuring tegemoet zien.

Auteur: Nicolette Bovenhorst