Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|   |Apeldoorn - Fietser gewond na val             |
Een 50-jarige fietser uit Apeldoorn raakte dinsdag 25 maart op de Ugchelseweg in Apeldoorn omstreeks 08:30 uur gewond bij een aanrijding met een auto, bestuurd door een 54-jarige vrouw uit Apeldoorn. De fietser werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De automobiliste reed over de Ugchelseweg in de richting van de Laan van Westenenk. De fietser reed in dezelfde richting en is vermoedelijk door de gladheid komen te vallen. Ze viel hierbij op de moterkap en kwam vervolgens op het asfalt voor de auto terecht. De 50-jarige vrouw werd naar het Lukas ziekenhuis overgebracht. Hier bleek zij een hersenschudding te hebben opgelopen.

|   |Apeldoorn - Fietser gewond na aanrijding auto       |
Een 50-jarige fietser uit Apeldoorn raakte dinsdag 25 maart omstreeks 17:35 uur gewond op de kruising Burg. Quarles van Uffordlaan/ Molenstraat in Apeldoorn. De vrouw kwam in aanrijding met een auto, bestuurd door een 37-jarige man uit Apeldoorn. De fietser is ter controle met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto reed over de Burg.Quarles van Uffordlaan in de richting van het centrum. Bij de kruising met de Molenstraat reed hij rechtdoor. De fietser, die vermoedelijk door rood reed, stak op dat moment ook de kruising over. Hierdoor ontstond er een aanrijding waarbij de fietser gewond raakte. De 50-jarige vrouw werd met letsel aan haar hoofd overgebracht naar het Lukas ziekenhuis.

|   |Apeldoorn - Jongen aangehouden tonen valse ID       |
Een 17-jarige jongen uit Apeldoorn is dinsdag 25 maart omstreeks 10:40 uur aangehouden nadat hij zich op een verboden terrein aan de Kalverstraat in Apeldoorn bevond. Toen de jongen hierop werd aangesproken toonde hij een valse identiteitskaart.

De jongen werd overgedragen aan de politie waarna hij werd meegenomen naar het bureau. Op het bureau werd zijn identiteit vastgesteld waarna proces-verbaal werd opgemaakt.

|   |Apeldoorn - Twee mannen aangehouden na achtervolging   |
Twee mannen, 34 en 35 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats, zijn dinsdagmiddag 25 maart na een korte achtervolging door de politie op de Europaweg in Apeldoorn aangehouden. De mannen reden in een gestolen auto en trokken de aandacht van de politie omdat ze door het rode verkeerslicht reden op de Kalverstraat. Tijdens de achtervolging ontstonden gevaarlijke situaties, met name toen er op de Europaweg richting Hoenderloo de linkerrijbaan werd gekozen en de auto "spookrijdend" zijn weg vervolgde. Via de middenberm reed de bestuurder naar de rechterrijbaan, waarbij twee banden van de auto lek raakten en de vlucht werd opgegeven.

Bij de aanhouding namen de politiemensen uit veiligheidsoverwegingen hun vuurwapen ter hand.

Surveillerende agenten zagen dat de mannen omstreeks 14:45 uur door rood licht reden op de Kalverstraat in Apeldoorn. Hierop werd een stopteken gegeven die genegeerd werd door de automobilist. De mannen gingen er vandoor waarop de politie de achtervolging inzette. De automobilist beging vervolgens diverse verkeersovertredingen. Hij reed meerdere malen door rood licht, haalde vluchtheuvels links in en reed op de verkeerde rijbaan. Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties waarbij meerdere automobilisten hard moesten afremmen om een aanrijding te voorkomen.

De bestuurder reed vervolgens bij de kruising met de Laan van Westenenk, de Europaweg op en ging daarbij op de linkerrijbaan rijden, waardoor tegemoetkomend verkeer hem moest ontwijken. Nadat hij naar rechts stuurde en op een verhoogde stoeprand terecht kwam kreeg hij twee lekke banden en kwam tot stilstand. De twee inzittenden werden door de politie overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

De personenauto met een Duits kenteken, waar de twee in reden, bleek maandag 24 maart te zijn gestolen in Nijmegen. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van drugs. Een GGD-arts heeft bloed- en urinemonsters van de man afgenomen. De uitslag van deze bloed- en urinetest zal over enige dagen bekend zijn.

Einde berichten


---


---


---

---- --