Politie Noord-Holland-Noord

Politie zoekt getuigen van overval op woning via opsporingsprogramma Ter Plaatse

Hoorn, 26-03-2008 o Met betrekking tot een overval op een woning in Hoorn schakelt de politie op woensdag 26 maart het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland in.

Op maandagmiddag 18 februari werd op 't Grachtje Over in Hoorn een 57-jarige vrouw overvallen in haar woning. Rond 13.35 uur werd er aangebeld. De bewoonster deed open en werd meteen overmeesterd door een man die zich uitgaf als medewerker van energiebedrijf Nuon. Direct hierop kwamen nog twee mannen de woning binnen. Het slachtoffer werd vastgebonden en de daders doorzochten de woning. Na deze doorzoeking verlieten de drie daders de woning. Het slachtoffer kon zichzelf korte tijd later bevrijden en belde de politie. De daders hebben geld en sieraden buitgemaakt.

Getuigenoproep

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van de overval, of in de dagen voorafgaand aan de overval, iets verdachts hebben gezien op 't Grachtje Over of in de omgeving hiervan.

De uitzending van Ter Plaatse begint op woensdagavond 26 maart om 18.30 uur en wordt tot 23.30 uur ieder uur herhaald. De herhaling wordt hervat op donderdag vanaf 08.30 uur tot 17.30 uur.