Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente woensdag 26 maart 2008

Bejaarde vrouw gewond bij aanrijding A1

Hengelo

Een 79-jarige vrouw uit Enschede raakte woensdagochtend 26 maart gewond, toen zij als inzittende van een personenauto, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Oldenzaal, betrokken raakte bij een kettingbotsing op de A1 ter hoogte van Hengelo.

Op woensdag 26 maart werd omstreeks 08.30 uur gemeld dat er een kettingbotsing had plaatsgevonden op de A1, ter hoogte van Hengelo. Ter plaatse bleken op de rijbaan in de richting van Deventer in totaal vijf automobilisten met elkaar in aanrijding te zijn gekomen.

Uit de verklaringen bleek dat er een tweetal aanrijdingen had plaatsgevonden. Een 27-jarige vrouw uit Enschede was met haar auto over de A1 richting Deventer gereden. Op een gegeven moment, ter hoogte van Hengelo, moest de vrouw remmen omdat het verkeer voor haar stagneerde. Een achteropkomende, 23-jarige man uit Hengelo remde niet tijdig en reed de 27-jarige van achteren aan.

Ten gevolge van de aanrijding stond de auto van de 23-jarige nog stil op de rijbaan van de A1. Een 18-jarige automobilist uit Hengelo en een 58-jarige automobiliste uit Enschede die aan kwamen rijden, wisten tijdig af te remmen. Een 52-jarige automobilist, die achter deze beide voertuigen reed, zag echter te laat dat het verkeer voor hem stil stond, waardoor een tweede aanrijding ontstond.

De 52-jarige reed zijn voorgangster, de 58-jarige Enschedese, van achteren aan. De auto van de 58-jarige schoot vervolgens door tegen de auto van de 18-jarige Hengeloër, die op zijn beurt weer doorschoot tegen de stilstaande auto van de 23-jarige Hengeloër.

Bij de aanrijding raakte een 79-jarige vrouw uit Oldenzaal, die bij de 58-jarige Enschedese in de auto zat, gewond. Zij werd met nek- en rugklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De betrokken auto's werden, op de auto van de 27-jarige Enschedese na, afgesleept.

De afdeling verkeersongevallenanalyse van de Politie Twente deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Door de aanrijding was er op de linker rijbaan van de A1 sprake van filevorming, met een lengte van ongeveer 7 kilometer. (08-037777)Politie Twente