Politie Zeeland


O-590-2008 Autobrand in Sint Philipsland
Dinsdag omstreeks 23.30 uur ontstond brand in een personenauto die geparkeerd stond aan de Langeweg in Sint Philipsland.
De eigenares van de auto hoorde een harde knal en toen zij ging kijken stond haar auto in brand. Door de snelle reactie van een buurman werd voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De Zeeuwse politie zal nog een buurtonderzoek instellen om de juiste toedracht te kunnen achterhalen.

O-591-2008 Dode reebokken in Oostkapelle
Op het politiebureau in Serooskerke werd dinsdag om 20.15 uur een 53-jarige man uit Arnemuiden aangehouden. De man was even daarvoor in het bos bij Oostkapelle aangetroffen bij twee illegaal geschoten reebokken. In zijn auto werd een vuurwapen aangetroffen.
De man werd door de politie en een medewerker van Staatsbosbeheer aangetroffen naar aanleiding van een melding dat een automobilist de Groeneweg was ingereden. Op het politiebureau werd de man aangehouden en daarna overgebracht naar Torentijd. Zowel de reebokken als het vuurwapen werden in beslag genomen. Verder onderzoek volgt nog.

W-592-2008 Twee aanhoudingen in Middelburg
Op de Kanaalweg in Middelburg werden dinsdag om 17.40 uur twee 18-jarige jongemannen uit Oost-Souburg aangehouden.
Even voor die tijd was bij de politie een melding van bedreiging binnengekomen. Een van de twee had een medewerker van de busmaatschappij bedreigd met een scherp voorwerp uit ontevredenheid over een gesprek tussen hun beiden en vanwege irritatie over de busverbinding. De andere 18-jarige had het voorwerp, bij de komst van de politie, bij zich verborgen. De twee zijn na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

Z-593-2008 Hardrijder moet rijbewijs inleveren, IJzendijke
Op de N61 bij IJzendijke moest een 30-jarige man uit Oss dinsdag omstreeks 21.30 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed.
De man reed met een, gecorrigeerde, snelheid van 110 km/h over de N61 terwijl daar een maximum snelheid geldt van 60 km/h.

O-594-2008 Aanrijding in Kruiningen
Woensdag even na 10.00 uur vond op de Zanddijk bij Kruiningen een aanrijding plaats tussen een waardetransportauto en een vrachtwagen.
De vrachtwagenbestuurder wilde afslaan richting Kapelle; de bestuurder van de waardetransportauto wilde rechtdoor en reed in de zijkant van de vrachtwagen. Drie personen raakten gewond. De vrachtwagenbestuurder werd ter plaatse behandeld, de bestuurder van de geldauto en een bijrijder werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
(