Gemeente Ermelo


Wandelen op de Groevenbeekse Heide

Wethouder Vliek neemt eerste boekje in ontvangst

In de serie wandel- en fietsroutes in en rond de gemeente Ermelo van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo, is op woensdagmiddag 19 maart j.l. de Groevenbeekwandelroute gepresenteerd. Het eerste exemplaar van het boekje is die middag in Chr. College Groevenbeek overhandigd aan wethouder Vliek door Gert Schuurman.

De wandelroute die is samengesteld door Henk Esselink, Peter van der Velde, Gert Schuurman en Rob Nijman neemt u mee over de landgoederen Oud en Nieuw Groevenbeek en de bij de gemeente Ermelo in beheer zijnde Groevenbeekse Heide. De totale lengte van de wandelroute is ongeveer 8 kilometer lang en de officiële start is bij het landhuis op Oud Groevenbeek. Daarnaast is het ook mogelijk vanaf de parkeerplaats Putterweg/Watervalweg, de parkeerplaats bij sportcentrum Calluna, Museumboerderij Mariahoeve en de parkeerplaats bij Bosbad Putten te vertrekken. Op het kaartje achterin het boekje is de route en de vertrekpunten duidelijk aangegeven.

Het 48 pagina's tellende routeboekje is rijk voorzien van illustraties en achtergrondinformatie zodat het boekje ook als naslagwerkje zeer de moeite waard is. Zo komt u langs de in 2007 op initiatief van Wijkplatform Zuid opgeknapte vennen op de Groevenbeekse Heide en het daar aanwezige urnenveld en de grafheuvels. Op de landgoederen Oud en Nieuw Groevenbeek krijgt u ruime informatie over de fraaie bebouwing, de wegen en de sprengen. Het boekje is o.a. verkrijgbaar bij de VVV en boekhandels in Ermelo.
Groevenbeekse wandelroute