Chess: al in 2008 revolutie in betalingsverkeer

26/03/2008 15:39

Chess

Haarlem, 26 maart 2008 - De komst van innovatieve betaalproducten leidt dit jaar al tot een ware revolutie in het betalingsverkeer. De mobiele omzet bij bedrijven en consumenten zal enorm toenemen. Dat zegt René Hodde, directeur van Chess. Dit Haarlemse bedrijf ontwikkelde voor Rabobank en Rabo Mobiel online én mobiele betaalsystemen onder de naam MiniTix. Hiermee worden kleine betalingen op internet en direct met mobiele telefoons ondersteund. Rabobank lanceerde MiniTix onlangs met de slogan " Mobieltje vervangt Betaalkaart". Het is het nieuwste product op het gebied van mobiel betalen.

Chess bedenkt en ontwikkelt vooruitstrevende ICT-oplossingen en producten voor de top 100 van het Nederlandse bedrijfsleven. Zo verwierf Chess eerder opdrachten bij ING, KNVB, Philips, ASML, Equens, Pinlinq en de AEX. Het bedrijf groeide in 20 jaar uit tot een grote onafhankelijke aanbieder. Mede dankzij de inzet van een eigen innovatieteam kon voor Rabo Mobiel het MiniTix-systeem worden ontwikkeld.

René Hodde: "De mobiele uitbreiding op MiniTix wordt internationaal gezien als een unieke innovatie die het mogelijk maakt om veilige betaaltransacties tussen twee mobiele telefoons plaats te laten vinden. Een rondje in de kroeg, de frisdrank uit de automaat, het kaartje bij de parkeerautomaat, de aankoop op Marktplaats.nl, je betaalt het met behulp van een mobieltje. Die ontwikkeling gaat razendsnel en zal het aanzien van ons betalingsverkeer binnen korte tijd gaan veranderen. Het systeem kan trouwens ook worden gebruikt voor het aanvullen van saldo vanuit de bankrekening en het inzien van gepleegde transacties." Daar komt bij dat het systeem met elke bankrekening kan omgaan en meerdere valuta's accepteert.

Ook gaan mobieltjes steeds vaker gebruikt worden binnen systemen voor toegangscontrole, loyalty-programma's en reservering van kaarten (online ticketing). Chess loopt binnen haar vakgebied internationaal voorop. Het bedrijf kreeg onlangs van Amsterdam Arena de opdracht voor het ontwikkelen van alle mobiele betaalterminals en contactloze cardreaders in dit stadion.

De door Chess aangeboden oplossingen en producten zijn vooral van toepassing binnen complexe embedded systemen, sensor gedreven omgevingen, kritische transactiesystemen en multimedia platformen. De laatste jaren maakt het bedrijf een zeer sterke groei door. Het biedt inmiddels werk aan 170 hoog gekwalificeerde mensen en heeft naast een hoofdkantoor in Haarlem ook een vestiging in Best (Brabant).