Radboud Universiteit Nijmegen


Arnoud Lagendijk nieuwe hoofdredacteur Regional Studies

Arnoud Lagendijk, universitair hoofddocent Geografie, planologie en milieu aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is met ingang van 1 mei de nieuwe hoofdredacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Regional Studies.

Regional Studies is een tijdschrift voor geografie, planologie en aanverwante wetenschapsdisciplines. Zoals de titel al zegt, bevat het publicaties op het gebied van regionale ontwikkeling en regionaal beleid, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de economische kant daarvan. Het blad heeft een impact factor die rond de 1,5 schommelt, en is daarmee `een middenmoter onder de toptijdschriften', aldus de nieuwe hoofdredacteur. De impact factor is een maat om het aanzien van een wetenschappelijk tijdschrift aan te geven. Lagendijk voegt eraan toe dat Regional Studies het grootste sociaalwetenschappelijke tijdschrift is van uitgever Taylor & Francis.

Ron Boschma van de Universiteit Utrecht treedt tegelijk met Arnoud Lagendijk aan als adjunct-hoofdredacteur. Voor het eerst in de veertigjarige geschiedenis van het tijdschrift zetelt de redactie daarmee niet in Groot-Brittannië.