Politie Kennemerland

Persberichten woensdag 26 maart

Regio, 26-03-2008

Kettingbotsing door alcohol

HAARLEM, 26 maart - Rond 07.40 uur vond er op de kruising Spaarndamseweg / Jan Gijzenkade een kettingbotsing plaats. Twee auto's stonden voor het rode verkeerslicht te wachten, toen een derde auto, bestuurd door een 48-jarige Haarlemmer, hier achterop reed, waardoor alle auto's tegen elkaar aanschoven. De Haarlemmer bleek onder de invloed van alcohol (550 ugl / 1,27 promille) te rijden. De man bleek in 2006 al eens aangehouden te zijn voor het rijden onder invloed. Hij had een proeftijd van twee jaar. Zijn rijbewijs is als gevolg daarvan in beslag genomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook bleek de man nog een boete open te hebben staan. Bij de kettingbotsing raakte niemand gewond.

Met drank achter het stuur

SANTPOORT-NOORD, 26 maart - Politieagenten hebben rond 01.05 uur een 50-jarige man uit Haarlem aangehouden. De agenten zagen de man in zijn auto rijden op de A208 en zij vermoedden dat hij alcohol gedronken had. Dit vermoeden werd bevestigd, bij controle had de man een promillage van 1,67 (725 ugl). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dronken man aangehouden

HAARLEM, 25 maart - De politie heeft omstreeks 23.05 uur een 37-jarige Haarlemmer aangehouden. De man was dronken en gedroeg zich zeer vervelend in een café in de Lange Veerstraat. Gewaarschuwde agenten zagen de man uit het café komen. Zij vroegen de man om een identiteitsbewijs, maar deze weigerde hij te overleggen. Hij bleek zeer onder de invloed van alcohol. De agenten besloten hierop de man aan te houden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en gaf een van de agenten een trap. De man werd vervolgens met de nodige moeite geboeid en afgevoerd naar het bureau, waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Enkele uren later is hij, met een proces-verbaal op zak, weer heengezonden.

Bocht gemist

LIJNDEN, 25 maart - De politie heeft omstreeks 20.30 uur assistentie verleend bij een ongeluk op de Raasdorperweg. Even voor dit tijdstip reed een 34-jarige vrouw uit Haarlemmerliede over deze weg. De vrouw miste een bocht en kwam met haar auto tot stilstand in een greppel. Ze is met letsel aan haar borstkas vervoerd naar een ziekenhuis. Een 17-jarige inzittende uit Zwanenburg raakte gewond aan zijn hoofd, ook hij werd naar een ziekenhuis vervoerd.

Baldadige jongens aangehouden

HOOFDDORP, 25 maart - Politiemensen kregen omstreeks 18.30 uur een melding dat twee jongens via een ladder een bejaardenhuis in aanbouw aan de Ter Veenlaan binnenklommen. Beide jongens waren via een balkondeur naar binnen gegaan. Bij het zien van de politie probeerde het tweetal nog te vluchten, maar tevergeefs. Na een korte achtervolging wist één van de agenten de twee jongens aan te houden. Het bleken twee 13-jarige Haarlemmers te zijn. De politie heeft hun ouders geïnformeerd. Ook is er proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendieven aangehouden

HAARLEM, 25 maart - Politiemensen waren omstreeks 15.30 uur op de Grote markt getuige van een fietsendiefstal. Politiemensen zagen twee verdachten met een kniptang een kabelslot doorknippen. De twee verdachten, een van 24-jarige Haarlemmer en 35-jarige Heemstedenaar, zijn meegenomen naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snoepdieven aangehouden

HEEMSKERK, 25 maart - Oplettend personeel van een supermarkt aan de Dr. Prinsengalerij heeft rond 14.00 uur twee jongens uit Heemskerk aangehouden. De twee, 14 en 15 jaar oud, werden betrapt bij de diefstal van wat snoep. Ze zijn overgedragen aan de politie. Het tweetal kan een taakstraf van Bureau Halt tegemoet zien. De politie heeft de ouders van beide jongen ingelicht.

Tegen lantaarnpaal

BOESINGHELIEDE, 25 maart - De politie heeft omstreeks 13.50 uur assistentie verleend bij een ongeluk op de Schipholweg. Even voor dit tijdstip reed een 46-jarige vrouw uit Voorburg met haar auto over deze weg. Zij verloor de macht over het stuur, vermoedelijk door de gladheid, en ramde een lantaarnpaal. De vrouw is met letsel aan hoofd en borstkas vervoerd naar een ziekenhuis.