Persberichten 26/03 middag

Regio, 26-03-2008

Sassenheim Politie ontdekt hennepkwekerij In een woning aan de Hortuslaan heeft de politie vandaag een hennepkwekerij ontdekt. Er groeiden 100 hennepplanten. De kwekerij is geruimd. De bewoner, een 39 jarige man, meldde zich later aan het politiebureau waar hij werd aangehouden en verhoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Politie zoekt getuigen van tasjesroof De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een tasjesroof die vrijdag 21 maart rond 18.00 uur plaatsvond op de Sint Jorissteeg. Daar werd een 68 jarige vrouw uit Leiden van haar tas beroofd door één of twee jongens die met een brommer of scooter reden. Bij het uit haar handen trekken van de tas, kwam de vrouw ten val. Omdat alles erg snel ging heeft de vrouw de politie geen bruikbaar signalement kunnen geven. De politie vraagt in verband met haar onderzoek of er getuigen zijn die die informatie wel hebben. Zij kunnen bellen naar de politie van het team Leiden-Midden via 0900-8844.

Alphen a/d Rijn Politie ontdekt hennepkwekerij Op een zolder van een woning aan de Zeewinde heeft de politie vandaag een hennepkwekerij ontdekt. Er groeiden 292 hennepplanten. De kwekerij is geruimd. De bewoners, een 30 jarige vrouw en 33 jarige man werden aangehouden en zijn verhoord. Tegen hen maakt de politie proces-verbaal op.

Waddinxveen Politie waarschuwt voor tasjesdieven/zakkenrollers De politie waarschuwt het winkelende publiek in vooral de Passage voor tasjesdieven en zakkenrollers. De politie doet dit naar aanleiding van drie incidenten waarbij een tas en portemonnees werden gestolen en melding van een vrouw dat zij een tasjesdief de Passage had uitgejaagd.

Dit deed de 23 jarige vrouw toen zij vrijdag 7 maart rond 14.30uur de man daar een greep zag doen in de fietstas van een oudere vrouw. Diezelfde dag werd daar uit een fietstas van een 88 jarige vrouw wel een tas met daarin een portemonnee gestolen. Eén dag later overkwam het een 48 jarige vrouw tijdens het winkelen. Zij kwam er pas achter toen haar portemonnee werd gevonden in een prullenbak in Vianen. Het geld was er uit gehaald. Op woensdag 19 maart schrok een 80 jarige vrouw bij de kassa van een winkel toen zij ontdekte dat haar portemonnee uit haar tas was gerold na het opensnijden daarvan. Alle incidenten deden zich voor aan de Passage en de betrokkenen zijn inwoners van Waddinxveen.

Voorkom gerold te worden De politie doet onderzoek maar heeft nog geen idee over de identiteit van de dader(s). De politie wijst het winkelende publiek er op alert te blijven. Voorkomen lukt misschien niet helemaal maar er zijn een aantal tips die de kans om gerold te worden verkleinen. Draag een tas met schouderriem om een schouder en de hals, zodat de tas voor je hangt en niet naast of achter je; Draag een tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar het lichaam toegekeerd);

Gebruik een tas van stevig materiaal dat niet makkelijk doorgesneden kan worden; Let goed op je spullen op plekken waar het heel druk is (bijvoorbeeld in een wachtrij en bij gedrang.) Let op wanneer iemand je aandacht probeert af te leiden (iemand loopt tegen je aan of een onbekend persoon spreekt je aan). Een eventuele handlanger maakt gebruik van die afleiding en slaat zijn slag. Veel zakkenrollers werken in duos; Neem nooit meer geld mee dan je nodig denkt te hebben: Gebeurt het toch! Doe dan altijd aangifte en blokkeer onmiddellijk bankpassen. Het signalement van de dader of de precieze toedracht kan wel eens extra tips voor de politie opleveren bij het opsporen van zakkenrollers of misschien vinden anderen (een deel van) je spullen wel terug en geven dit af bij de politie.