Royal Friesland Foods


26 maart 2008

CoolBest heeft primeur met Powerfruit sea buckthorn

CoolBest heeft primeur met powerfruit sea buckthorn Het is tien keer zo klein als een sinaasappel maar bevat minstens twee keer zoveel vitamine C als een sinaasappel. CoolBest presenteert: de sea buckthorn. Het sap van deze kleine oranje bes is rijk aan antioxidanten en beleeft zijn primeur in de Nederlandse supermarkt. Vanaf eind maart is het nieuwe vruchtensap CoolBest sea buckthorn verkrijgbaar.

Oude bekende in Tibet
De kleine krachtpatser mag in Nederland dan een nieuwkomer zijn, aan de andere kant van de wereld houdt de sea buckthorn de gemoederen al eeuwen bezig. Zo gaat het verhaal dat er in de Sibu Yidian, een klassiek Tibetaans medisch boek uit de achtste eeuw dertig hoofdstukken gewijd worden aan de gezonde eigenschappen van het besje. De sea buckthorn zou vooral de innerlijke balans; de `yin en yang' versterken. In het nieuwe sap van Coolbest wordt de frisse smaak van de sea buckthorn gecombineerd met de milde smaak van golden kiwi.

Gezonde beschermers
Net als de granaatappel en de açai, waarvan CoolBest het sap eerder introduceerde, is de sea buckthorn een supervrucht; oftewel een powerfruit. Powerfruits staan bekend om hun grote hoeveelheden antioxidanten, vitamines en mineralen. Deze ingrediënten bieden ons lichaam bescherming tegen ondermeer schadelijke moleculen, genaamd vrije radicalen. Om het friszoete CoolBest sea buckthorn een extra beetje power te geven is het nieuwe sap verrijkt met antioxidanten in de vorm van vitamine A.

Makkelijk genieten van powerfruits
Nadat de fruitexperts achter CoolBest de sea buckthorn met zijn gezonde eigenschappen ontdekte, is er geen moment getwijfeld en meteen een nieuw en lekker vruchtensap samengesteld. CoolBest zorgt ervoor dat we allemaal volop en makkelijk kunnen genieten van de oranje bes.

CoolBest sea buckthorn is vanaf week 12 verkrijgbaar en kost EUR 1.99 per liter.