Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (26-03)

TILBURG, 26 maart 2008

Politie houdt Tilburger aan voor vier gewapende overvallen

TILBURG: De Tilburgse politie heeft een 38-jarige Tilburger opgepakt op verdenking van vier gewapende overvallen. De verdachte was begin december vrijgekomen na een veroordeling voor eerdere overvallen in Tilburg. Hij wordt nu verdacht van twee berovingen van taxichauffeurs, een overval op een tankstation en een overval bij een pizzeria. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Het eerste misdrijf vond plaats in de nacht van zondag 9 maart op maandag 10 maart 2008. Een Tilburgse taxichauffeur (26) werd toen rond 04.30 op de Berkdijksestraat door een klant beroofd. Het slachtoffer had zijn belager kort tevoren opgepikt op de Korte Heuvel. Toen de klant moest afrekenen trok hij niet zijn portemonnee, maar een mes. Hij bedreigde daarmee de taxichauffeur en eiste geld. De dader ging er met een klein geldbedrag vandoor. Het slachtoffer raakte niet gewond en deed meteen aangifte bij de politie.

Donderdag 13 maart werd opnieuw een Tilburgse taxichauffeur (24) beroofd. Het slachtoffer bracht rond 03.30 uur een klant van de Heuvelring naar de Anna Paulownahof. Op die locatie bedreigde de klant de chauffeur met een steekwapen. Hij maakte de portemonnee van zijn slachtoffer buit. De chauffeur achtervolgde de vluchtende verdachte nog wel even, maar raakte hem kwijt.

Een paar uur later vond een gewapende overval plaats op een tankstation aan de Heikantlaan. De dader kwam omstreeks 07.00 de shop binnen en eiste geld van de pompbediende. Dat gebeurde onder bedreiging van een mes. Met een geldbedrag vluchtte de dader weer weg.

Donderdagavond 20 maart werd een pizzeria in de Laarstraat overvallen. Omstreeks 21.45 uur kwam de overvaller het restaurant binnen, gewapend met een groot mes. Onder bedreiging van geweld wist hij het geld van een bezorger en de kassa-inhoud buit te maken

Het signalement dat in deze zaken werd opgegeven, leidde de politie naar de 38-jarige Tilburger. Bovendien waren er ook camerabeelden van hem. Hij zat recent gedetineerd voor berovingen van Tilburgse taxichauffeurs in 2006.

Man (37) pikt auto van pleegvader

UDENHOUT: In de nacht van dinsdag 25 maart op woensdag 26 maart zagen surveillerende agenten een verdachte auto. Het voertuig stond om 04.45 uur op de Energieweg met een slapende man erin. Bij navraag van het kenteken bleek dat het om een gestolen auto ging. De agenten arresteerde de man en namen de auto in beslag.
Tijdens het verhoor werd duidelijk dat de 37-jarige man uit Druten de auto van zijn pleegvader had gestolen. De diefstal vond plaats op maandag 17 maart in Gorinchem. De verdachte had in een onbewaakt ogenblik de autosleutels gepakt en was er in de auto vandoor gegaan.. Sindsdien was het zwervende en overnachtte in de auto. Het voertuig is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt twee berovingen

TILBURG: Een 21-jarige Tilburgse vrouw is dinsdagavond 25 maart slachttoffer geworden van tasjesroof. Ze stond 23.20 uur te wachten bij een bushalte aan de Korvelseweg. Op dat moment kwam er uit de richting Nieuwstraat een man aanlopen. De man trok de handtas van de vrouw van haar schouder. Toen dat niet snel genoeg ging, kreeg het slachtoffer een klap op haar gezicht. De straatrover ging er snel vandoor met de tas. Hij liep terug naar de Nieuwstraat waar hij op een zwarte omafiets stapte en wegreed.
De nog onbekende dader is een blanke man van circa 20/30 jaar oud. Volgens het slachtoffer had hij blauwe ogen, blond haar en een stoppelbaard. Hij droeg een beige jas en had een zwarte of blauwe wollen muts op zijn hoofd. De politie nam een aangifte op van de vrouw en stelde een buurtonderzoek in.

TILBURG: Woensdagochtend 26 maart werd rond 07.15 uur een 26-jarige man het slachtoffer van een beroving. Hij fietste over het Stuivesantplein toen twee onbekende mannen hem belaagden. Er volgde een worsteling. Het slachtoffer moest zich gewonnen geven toen een van de daders een mes trok en hem bedreigde. Daarna werd de kleding van het slachtoffer doorzocht. De straatrovers stalen een geldbedrag uit de portemonnee van het slachtoffer en kozen daarna het hazenpad n de richting van de Leen Herenstraat.

Opgepakt op verdenking van diefstal / heling

TILBURG: De politie kwam dinsdagavond 25 maart op de Superior de Beerstraat een bekende drugsgebruiker tegen. De 38-jarige Bredanaar gedroeg zich verdacht en had een doos bij zich. De agenten spraken hem aan en in de doos bleken twee autoradio's en een CD-wisselaar te zitten. Omdat de herkomst van de goederen onduidelijk was, werd de verdachte gearresteerd. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld op verdenking van diefstal / heling. Onderzocht wordt of de spullen van diefstal afkomstig zijn.

Verdachte houdt zich niet aan justitiële voorwaarden

TILBURG: In overleg met de Officier van Justitie is dinsdagmiddag 25 maart een 30-jarige Tilburger opnieuw opgepakt. Hij was eind december 2007 al eerder aangehouden op verdenking van mishandeling / poging doodslag op zijn ex-vriendin (29). De voorlopige hechtenis van de verdachte werd geschorst, in afwachting van de rechtszaak. Eén van de voorwaarden van de schorsing was dat hij op geen enkele wijze contact mocht opnemen met zijn ex en ook niet bij haar in de straat mocht komen. De verdachte stuurde echter MSN-berichten aan zijn ex en belde haar regelmatig met de nodige bedreigingen. Ook reed hij enkele keren met zijn auto door de straat waar zijn ex-vriendin woont. De man is daarom opgepakt en ingesloten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer