Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Verkeer en Waterstaat bekijkt luchtvaartveiligheid op BES-eilanden

Nieuwsbericht | 26-03-2008

Vanaf december dit jaar worden Bonaire, Sint Eustatius en Saba staatsrechtelijk bij Nederland gevoegd. Door deze aankomende verandering verschuift de verantwoordelijkheid voor de luchtvaartveiligheid van de Nederlandse Antillen naar de Nederlandse overheid.

In het kader van deze toekomstige verantwoordelijkheid heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de huidige stand van zaken van de luchtvaart op de eilanden. Uit het onderzoek blijkt dat de luchtvaartveiligheid op veel punten aan de internationale eisen voldoet, maar op een aantal punten verbeterd kan worden. Op dit moment wordt het niet nodig geacht maatregelen te nemen met betrekking tot de operatie van luchtvaartmaatschappijen op Bonaire die onmiddellijk moeten ingaan. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat neemt de bevindingen uit het onafhankelijk onderzoek op met verantwoordelijk minister Adriaens van de Nederlandse Antillen.

Het rapport kan een onderbouwing bieden voor het opstellen van een actieplan in de aanloop naar de transitiedatum van 15 december 2008. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat gaat in overleg met de Nederlandse Antillen over de structurele maatregelen die de Antillen op korte termijn kunnen nemen.

Verwante informatie


* Luchtvaartveiligheid