Woensdag 26 maart in Team West

Leiderdorp, 26-03-2008 o Woensdag 26 maart vraagt Politie Hollands Midden tijdens de tv-uitzending 'Team West' van RTV West aandacht voor een overval op een pizzazaak in Alphen aan den Rijn, beroving van een portemonne en diefstal van een laptop, beiden in Leiden.

Alphense pizzazaak overvallen Maandag 17 maart om 21.50 uur is een pizzazaak aan de Concertweg overvallen door twee mannen met een donkere huidskleur. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes eisten ze geld van de twee aanwezige medewerkers. Ondanks dat de zaak gewoon geopend was, wachten de overvallers op de tijdsvertraging van de kluis. De overval heeft hierdoor meer dan 15 minuten geduurd. Een groot gedeelte van de overval is op de beelden te zien.

Beroving van een portemonnee (BPS 08-010749) Op woensdag 16 januari omstreeks 17.50 uur gaat een jonge vrouw nog even snel een boodschap doen bij de supermarkt in het Station van Leiden. Na te hebben afgerekend, stopt zij haar portemonnee en de boodschappen in haar rugzak. Zij loopt uit het Station over de Bargelaan in de richting van de Wassenaarseweg. Zij hoort dan voetstappen achter zich en begint sneller te lopen. Plotseling krijgt zij een harde duw in haar rug en ziet twee mannen wegrennen. Ze blijken haar portemonnee te hebben gestolen. De vrouw herkent de mannen als bezoekers van de supermarkt, waar ze net vandaan kwam. Op deze beelden zijn de mannen te zien.

Diefstal laptop (BPS 08-030497) Op vrijdag 15 februari omstreeks 17.00 uur staan twee mannen wat te drinken in stadscafé Van der Werf aan de Steenstraat in Leiden. Eén van de mannen heeft zijn laptop naast hem op de grond gezet. Op de camera zien we een man de laptop met zijn voet wegduwen en deze vervolgens meenemen.