Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Stadsbank van Lening voor Nieuw West krijgt locatie in Osdorp

26 maart 2008

Op donderdag 20 maart aanstaande om 16.00 uur wordt middels een officiële overdrachtshandeling tussen wethouder Lodewijk Asscher economische zaken gemeente Amsterdam en wethouder Achmed Baâdoud economische zaken van Osdorp de nieuwe locatie van de Stadsbank van Lening een feit. Het voormalig informatiecentrum Parkstad wordt grondig verbouwd, de officiële opening van de nieuwe locatie van de Stadsbank van Lening is eind van het jaar.

Centrumrol Osdorp

De centrumrol die Osdorp voor de vier stadsdelen van Nieuwe West al vervuld, krijgt hiermee uitbreiding van de dienstverlening. De Stadsbank van Lening is een dienst van de gemeente Amsterdam waar bewoners waardevolle spullen in onderpand kunnen brengen tegen een lage rente. De Stadsbank van Lening heeft geen winstoogmerk en biedt dus een goed alternatief.

Tevreden met Stadsbank van Lening

Achmed Baâdoud is tevreden met de komst van de Stadsbank van Lening naar Osdorp: "het is van belang voor bewoners zichzelf financieel te redden ook op momenten dat het even tegen zit. De Stadsbank van Lening kan dan uitkomst bieden. Daarbij heeft het niet alleen een functie voor Osdorp, voor heel Nieuwe West is het een extra dienstverlening."

Niet in handen discutabele kredietverstrekkers

Wethouder Asscher vindt het belangrijk dat Amsterdammers niet in handen vallen van discutabele kredietverstrekkers. "Daarom is het goed dat de Stadsbank van Lening nu ook in Nieuw-West een plek krijgt waar mensen krediet kunnen krijgen tegen een lage rente."