Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kinderen plantten naar hartenlust bomen in Hillesluis

Rotterdam was gaststad voor de nationale Boomfeestdag op woensdag 19 maart. Dit werd gevierd met een groot kinderfeest in de hele stad.

Eerste boom in Park Zestienhoven
Minister Verburg plantte op deze dag officieel de eerste boom op het HSL-tracé in Park Zestienhoven (Overschie). Daarna gingen duizenden schoolkinderen in alle deelgemeenten enthousiast met een spade aan de slag.

Ballonnen en rugzakjes
Bijvoorbeeld in de wijk Hillesluis van de deelgemeente Feijenoord. Daar plantten kinderen uit groep 7 van de basisscholen Nelson Mandela en De Sleutel naar hartenlust bomen. De bomen kregen een plek in het West-Varkenoordsepark en in de Westerbeekstraat. Portefeuillehouder Robbert Baruch luidde de dag in met het oplaten van ballonnen en het uitdelen van rugzakjes met feestelijke inhoud.

Boomplakkaat
Sport en Recreatie, Gemeentewerken (Werf Feijenoord) en de deelgemeente Feijenoord hadden voor de Boomfeestdag een ijzersterk programma opgezet. Het feest werd gehouden in Speelboerderij Odilia waar de kinderen onder andere een boomplakkaat mochten beschilderen. Deze konden ze later als versiering ophangen in de door hun geplante bomen.

Gedicht
Ook hadden de kinderen speciaal voor de Boomfeestdag een gedicht geschreven. De makers van het mooiste gedicht werden beloond met een leuke prijs: een Bonsaiboom! Ze mochten hun eigen Bonsai meenemen naar school.

230.000 bomen geplant
Over het hele land deden dit jaar 115.000 kinderen uit 350 gemeenten mee aan de Boomfeestdag. Ze plantten ruim 230.000 bomen. In haar 52 jarige bestaan heeft Stichting Nationale Boomfeestdag al 10 miljoen bomen geplant.

Minder CO²
Berekend is dat hiermee ongeveer 120 miljoen kilogram van het schadelijke broeikasgas CO² is opgenomen. De organisatie vindt dat er meer aandacht moet worden besteed aan schonere lucht in eigen land en roept gemeenten en bedrijven op om veel meer bomen te planten.