Koenders neemt eerste lesboek 'Ontwikkelingssamenwerking' in ontvangst

Persbericht

Minister Koenders ontvangt woensdag 26 maart het eerste exemplaar van het lesboek 'Ontwikkelingssamenwerking' voor HAVO/VWO uit de handen van één van de samenstellers, Paul Hoebink. Hoebink is hoogleraar Ontwikkelingssamenwerking aan de Universiteit Nijmegen.
Ontwikkelingssamenwerking krijgt aandacht in de lessen aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijwetenschappen. Maar tot nog toe heeft het geen eigen plaats gekregen in het lesprogramma van middelbare scholen. Het lesboek 'Ontwikkelingssamenwerking' wil deze lacune opvullen. Het boek bevat overzichten van Nederlandse, internationale en particuliere ontwikkelingssamenwerking, aangevuld met oefeningen en voorbeelden. Het is samengesteld door Paul Hoebink, Petra Willems (docent maatschappijleer) en Roeland Muskens (journalist).
Voor de pers is het mogelijk aanwezig te zijn bij de uitreiking van dit boek (woensdagmiddag om 14.00). Ook heeft u kort de gelegenheid vragen te stellen aan Koenders en Hoebink. U dient zich dan uiterlijk 13.45 uur te melden bij de receptie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vergeet u niet een geldig legitimatiebewijs en een perskaart mee te nemen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan de Boer (persvoorlichter), 06 525 3387.e