Ingezonden persbericht* persbericht *

Eutopia en Kosmopolis presenteren:
Yes we can

De Balie | woensdag 26 maart | 20.00 uur | statements, muziek, toneel

Door middel van het webinitiatief www.hollandlovesmuslims.com wil Eutopia een positieve bijdrage leveren aan het Islamdebat in Nederland. Ze hopen hiermee een statement te kunnen maken, gericht aan alle Nederlandse burgers - moslim en niet-moslim, ook de Islamitische wereld die met ingehouden adem Geert Wilders film afwacht. Op www.hollandlovesmuslims.com kan iedereen een petitie ondertekenen met de volgende strekking: 'Voor je begint te spreken over de Islam, denk je de gezichten in van collega's, vrienden, medestudenten en zakenpartners.' Alle Nederlanders - ongeacht afkomst - worden opgeroepen om zich heen te kijken. Holland Loves Muslims wil zoveel mogelijk handtekeningen ophalen en de actie afsluiten op woensdag 26 maart met een bijeenkomst in de Balie in Amsterdam. Acht schrijvers en kunstenaars zijn gevraagd om prikkelende statements te geven over de vraag: 'hoe kunnen we saamhorigheid stimuleren tussen islamitische en niet-islamitische Nederlanders?'. Op deze prangende vraag wordt het antwoord gezocht, in woord, muziek en theaterperformances. Met o.a.:

Rachida Azough (directeur kosmopolis)

Mariwan Kanie (politicoloog, UVA)

Samira Ahli (journalist)

Nurnaz Deniz (kunstenaars&co)

Karim Traïda (regisseur)

Umar Mirza (redacteur http://www.wijblijvenhier.nl/) Verder met muziek van Karim Eharruyen (mystiek musicus) en de jonge Neenah, een 19-jarige zangeres, producer, composer, audio-engineer en ook nog songwriter. Haar werk was recentelijk goed hoorbaar op het album van straatfilosoof Appa. Carel Alphenaar en Mike van Wetten spelen een fragment (15 minuten) uit Alphenaars toneelstuk Op zoek naar de zwarte merel, over de multiculturele bloeitijd van de Spaanse stad Cordoba in de Tiende Eeuw.

Praktische informatie:
Plaats: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 PR Amsterdam Tijd: woensdag 26 maart 2008 | 20.00 uur
Prijs: 5 euro
Reserveren: De Balie 020-5535100 (openingstijden kassa: op werkdagen van 17.00 uur t/m 21.00 uur) Kaarten zijn ook te koop en te reserveren via de website www.debalie.nl/agenda

Noot voor redacties: