Nederlandse Spoorwegen

Apotheken op treinstations

Gemakkelijker medicijnen ophalen bij de StationsApotheek

NS heeft een overeenkomst gesloten met StationsApotheek voor vestiging van apotheken op de grote treinstations. Op weg naar werk of huis kunnen alle reizigers, maar ook stationsbezoekers, heel eenvoudig hun medicijnen ophalen. Recepten kunnen via de eigen huisarts naar de apotheek verstuurd worden of reizigers kunnen zelf hun recept inleveren bij de apotheek op het station. Mede door de royale openingstijden van deze apotheek op het station (van 07.00 uur tot 22.00 uur, 7 dagen per week) kunnen patiënten te allen tijde terecht voor advies en het ophalen van medicijnen.

Op het Proefstation Leiden Centraal wordt dit jaar de eerste apotheek geopend. Bij succes wordt stapsgewijs het aantal vestigingen op NS stations uitgebreid. StationsApotheek ontwikkelt een speciale formule gericht op reizigers en stationsbezoekers, waarbij snelheid, eenvoud en toegankelijkheid gecombineerd worden met professionaliteit en veiligheid.

Werelden op stations
De StationApotheek wordt onderdeel van de Health & Beauty wereld die NS in de grote stations inricht. Naast de apotheek komt hier ook een drogist en parfumerie. In deze wereld is ook plek voor beautysalons en een fitness. Naast de Health & Beauty wereld werkt NS ook aan de invulling van andere zogenoemde werelden, zoals Service, Media, Mode en Sport en Food. Door de assortimenten en voorzieningen logisch te clusteren ontstaan voor reizigers eenvoudig herkenbare werelden. De komende jaren zullen deze werelden worden gerealiseerd op de grote internationale stations, die een ware metamorfose zullen ondergaan; station Leiden Centraal geldt als proefstation, waar de reizigers de verschillende concepten kunnen uitproberen. Zie voor meer informatie www.mijnproefstation.nl

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting 030 ­ 2357070 Stationsapotheek: Coen Groeneveld 06-27056757 NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 376 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.


---- --