Persbericht

Adobe presenteert Flash Media Rights Management Server Nieuwe serversoftware beschermt rijke media content binnen Adobe Media Player en Adobe AIR

Amsterdam, 26 maart 2008 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) introduceert Adobe® Flash® Media Rights Management Server-software. Dit is een nieuwe, schaalbare content-beveiligingsoplossing om videocontent die gecreëerd is voor de Adobe Flash-technologie tegen misbruik te beschermen. De nieuwe software is vooral bedoeld voor broadcasters en mediabureau's die zowel online als offline video's willen aanbieden en beschermen. Flash Media Rights Management Server integreert met bestaande workflows en ondersteunt nieuwe platformen waaronder Adobe® Media Player en video-applicaties die draaien op Adobe® AIR(TM)-software.

"Adobe is met de Flash-technologie pionier in het leveren van rijke en interactieve webvideo's en heeft ervoor gezorgd dat miljoenen gebruikers snel en eenvoudig content van hoge kwaliteit kunnen bekijken", zegt Jim Guerard, vice president of Dynamic Media bij Adobe. "De nieuwe mogelijkheden binnen Flash Media Rights Management Server bieden media-uitgevers de optie om hun unieke media-assets te beheren en te beveiligen. Tevens kunnen ze nog meer content online zetten en op de desktop te brengen."

Adobe Flash Media Rights Management Server integreert met Adobe AIR, een applicatie-runtime voor verschillende besturingssystemen, die rijke internetapplicaties naar de desktop brengt. Ook integreert het met Adobe Media Player, de eerste consumentenapplicatie van Adobe die gebouwd is op Adobe AIR. Adobe Media Player is een te personaliseren desktop player die gebruikers de keuze biedt waar en wanneer zij gedownloade of gestreamde media willen bekijken. De Bèta-versie is nu beschikbaar en de uiteindelijke versie zal deze lente beschikbaar zijn. Adobe Flash Media Rights Management Server gekoppeld aan Adobe AIR en Adobe Media Player biedt offline gebruikers een veiligere toegang tot Flash-videocontent.

"Bij Sony Pictures Entertainment zoeken we altijd naar innovatieve, nieuwe manieren om onze films en TV-shows te distribueren, zodat consumenten ze overal en altijd kunnen bekijken", zegt Richard Berger, SVP of New Media & Technology bij Sony Pictures Entertainment. "De beveiliging van digitale media-assets tegen onbevoegd gebruik is een belangrijk component van onze online strategie. We zijn verheugd dat Adobe nu Flash Media Rights Management Server introduceert en kijken uit naar het verkennen van de mogelijkheden om nieuwe en veilige distributiemodellen samen met onze partners in gebruik te nemen."

Het beschermen van mediacontent is belangrijk voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie televisie business-modellen, of een uitgever nu de toegang tot een live webcast wil limiteren of on-demand viewing mogelijk wil maken van door advertentie ondersteunde, gratis of betaalde programma's. Content-eigenaren kunnen Adobe Flash Media Rights Management Server gebruiken om FLV- en F4V-audio en video-bestanden die worden gedownload en lokaal worden afgespeeld te versleutelen en het toegangsbeleid daarvoor vast te stellen. Nauwkeurig gebruiksbeheer maakt het voor service providers mogelijk om een reeks van parameters voor gebruikerstoegang en mediaverloop te specificeren. Tevens kunnen ze met behulp van dynamic rights management gebruikersrechten aanpassen, zelfs nadat een bestand gedistribueerd is. Daarnaast verzekeren de beschermingsmogelijkheden in Adobe Media Player dat content niet hergebruikt of geherstructureerd kan worden zonder toestemming van de uitgever.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Flash Media Rights Management Server is nu beschikbaar voor Windows® Server 2003 en Red Hat® Linux. Gebruikers kunnen zoveel content beschermen als wordt toegestaan door de server-capaciteit. Content-beveiligingsmogelijkheden kunnen door klanten worden gebruikt in de recentelijk uitgebrachte Adobe AIR-runtime en in de aankomende Adobe Media Player, welke beide draaien op zowel Mac OS als Windows. Een Linux®-versie van Adobe AIR staat in de planning. Meer informatie is te vinden op www.adobe.com/gofmrms .*