NOVA

26-03-2008

MKB: korten op vergoeding ziekteverzuim
Een botbreuk door het skieën, een val van het trapje bij het wassen van de ramen. Of een dikke voet door het fitnessen. Als het aan de werkgevers-organisatie MKB ligt hoeven ondernemers geen loon meer te betalen aan werknemers die om dit soort redenen niet kunnen werken.

De vakbonden zien echter niets in het voorstel. Volgens de bonden worden werknemers juist gestimuleerd om te gaan sporten om ziekteverzuim tegen te gaan. Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland, en Jan Marijnissen (SP), reageren in de studio.

Fourniret
De Franse houthakker Michel Fourniret staat morgen, samen met zijn vrouw, terecht in Charlesville-Mézières, omdat hij zeven jonge vrouwen uit België en Frankrijk zou hebben vermoord. Fourniret, bekend als het 'Monster van de Ardennen', werd eerder al in Frankrijk veroordeeld voor verkrachting van minderjarigen. Het Franse dorp is overrompeld door alle aandacht.

Den Haag Vandaag: staking onderwijs
Enige honderden leraren hebben zich verzameld op het Plein in Den Haag voor een manifestatie. De docenten, werkzaam in het voorgezet onderwijs, eisen een loonsverhoging van 15 procent, minder werkdruk en meer mogelijkheden voor bijscholing.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Waar kan Wilders Fitna vertonen?

Scholen met probleemjongeren krijgen het zwaar

NOVA verrast Libris-genomineerdenNOVA