Ingezonden persbericht


WO 26.03 Dizkuzz in Ekko, Utrecht
Subsidies & sponsoring

Voor het meeste wat je als muzikant doet, moet je heel creatief omgaan met geld. Soms heb je hele wilde ideeën, maar kun je ze financieel gezien niet ten uitvoer brengen. Of dat nu een tour door het buitenland is of een samenwerkingsproject met een andere band. Of je nu een festival organiseert of zoals Dizkuzz forumdiscussies produceert. Er is geld voor nodig om het mogelijk te maken. Hoe kom je aan dat geld? Subsidies? Sponsoring? Hoe pak je het aan? Welke fondsen moet je aanschrijven en wat moet je daarbij niet vergeten? Hoe bepaal je je 'wisselgeld' als het gaat om een sponsorship?

Vereniging Dizkuzz produceert forumdiscussies met en over de muziekbizz onder de naam Dizkuzz. Deze vinden plaats in verschillende popzalen en op festivals/evenementen. Dizkuzz is vooral interessant voor muzikanten en mensen die in de muziekbranche willen werken (of daarin al werkzaam zijn). Dat kunnen dus ook bijvoorbeeld studenten CMV, HKU, Conservatorium, ROC, Rockacademie of nog anders zijn. Onderwerp van gesprek is steeds wisselend, maar wordt van te voren aangekondigd. In het panel nemen altijd deskundigen uit de muziekbizz plaats die veel over dat bepaalde thema kunnen vertellen. Het panel dat spreekt over subsidies & sponsoring bestaat uit:

Esther Lubberding werkte 4,5 jaar als hoofd publiciteit voor poppodium Ekko. Daarnaast werkte zij bij podia als de Boerderij en de Vloer en voor het Nederlands Filmfestival. Op dit moment werkt zij als freelancer voor het Bevrijdingsfestival Utrecht. Hier is zij eindverantwoordelijke voor de publiciteit, de programmering en de fondsen/ sponsorwerving. Daarnaast is zij als interim marketingmedewerker het komende half jaar verbonden aan podium De Kelder in Amersfoort.

Sinds 2004 werkt Hans de Vries parttime als consulent popmuziek voor Stad en Provincie Utrecht. Hij ondersteunt initiatieven, zoals Utrecht Draait Door, 3voor12utrecht, Utracks radio en diverse festivals en bandwedstrijden. Ook initieerde hij de website popstart.nl en de cd-uitleen van locale acts in de muziekbibliotheek. Hij is producent van het onlangs verschenen boek over 50 jaar popmuziek in Utrecht. Subsidie aanvragen en fondsen werving is bij al deze activiteiten van groot belang.

Hanneke Lenkens is sinds vorig jaar werkzaam als senior adviseur bij het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving. Daar richt zij zich met name op het adviseren en begeleiden van de culturele sector. Tot die tijd was zij onder meer verantwoordelijk voor de sponsorwerving bij het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem (Europees Museum van het jaar 2005). Voordat zij de overstap naar de culturele sector maakte, werkte zij jarenlang in het bedrijfsleven en deed zij veel (internationale) werkervaring op, vooral op het gebied van marketingcommunicatie en commercie.

Tjitze Vogel maakt sinds 1981 om den brode (jazz)muziek op zijn contrabas en is betrokken bij verschillende soorten wereld- improvisatie en combinatiemuziek. Samen met collega-muzikanten richtte hij het cd-label loplop op en organiseerde "music: world series": een al tien jaar bestaande jazz-wereld cross-over serie. Hij was organiserend betrokken bij een veelheid aan projecten van festivals en concertreeksen tot eigen bands, composities (o.a. voor het domcarillon) en samenwerkingsverbanden.

Gespreksleiding: Evelyne Leveke (Het Monumentale)

Aanvang: 19.00 uur - Zaal open: 18.45 uur
Toegang GRATIS - Reserveren aanbevolen!: info@dizkuzz.nl - www.dizkuzz.nl Na afloop gratis toegang tot concert van Triggerfinger.

Dizkuzz in Utrecht wordt mogelijk gemaakt door Stichting Norma. Met dank aan MusicFrom.nl en Kink FM.

15ac85.gif Beeldmateriaal is te downloaden van www.het-monumentale.nl/downloads.phpHET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht

Postbus 553, 3500 AN Utrecht

M: 06 - 4500 8427 - F: 08 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

Lees Verzameld Werk, de nieuwsbrief van Het Monumentale. Abonneer nu!

Check ook Dizkuzz - forumdiscussies met en over de muziekbizz - www.dizkuzz.nl