Ingezonden persbericht


UITNODIGING

OPENING VAN TWEE TENTOONSTELLINGEN IN HET
GOETHE-INSTITUT ROTTERDAM MET AANSLUITEND EEN JAZZCONCERT

WOENSDAG, 26 MAART 2008, 19.00 UUR

ENTREE GRATIS

UNMODERN NORMALISMS
Schilderijen van leerlingen en Meisterschüler van Jörg Immendorff

Op 28 mei 2007 stierf de kunstschilder en beeldhouwer Jörg Immendorff. Vanaf 1996 tot op de dag van zijn overlijden was hij als hoogleraar verbonden aan de kunstacademie Düsseldorf. Hij geldt als een van de belangrijkste Duitse naoorlogse kunstenaars.

Het Goethe-Institut Rotterdam toont schilderijen van zijn leerlingen en Meisterschüler: Martin Breuer (D), Mikheil Chikhladze (Georgië), Egor Galouzo (Wit-Rusland), Alexander Gegia (Georgië), Jia He (China), Paul Maciejowski (D), Salvatore Masciullo (I), Simone Rudolph (D), Niels Sievers (D), Joseph Sracic (USA).

Bij de opening zullen enkele van de kunstenaars aanwezig zijn.

De tentoonstelling is te zien t/m donderdag 15 mei.

TYLUSIS IDENTITETAS / STILLE IDENTITEIT

Fototentoonstelling van de Litouwse kunstenaar Arturas Valiauga

Iedereen lijkt het vandaag de dag over identiteit te hebben. Maar wat is identiteit eigenlijk? Aan de hand van twee kleine landen, Nederland en Litouwen, brengt fotograaf Arturas Valiauga (Vilnius, 1967) de transformatie van Europa in beeld. Van agressieve uitingen van nationale eigenheid - uit angst dat die zal verdwijnen - tot het volkomen loslaten van het idee van diversiteit, gevoed door de wens, gelijk te zijn.

De tentoonstelling is te zien t/m vrijdag 18 april.

I.s.m. het Litouws Cultureel Centrum.
9f486d.jpg

PÄR LAMMERS TRIO: HINTEN RECHTS, DER REGEN

Openingsconcert - Begin 20.00 uur - entree gratis

Een concert naar aanleiding van de publicatie van hun tweede CD Hinten rechts, der Regen met Pär Lammers (piano), Marcel Krömker (bas) en Benni Wellenbeck (drums). De drie 'vertellers van verhalen' (Jazzthetik, 4/07), die allen aan het Amsterdamse conservatorium hebben gestudeert, spelen nieuwe, jonge jazz, waarbij geïmproviseerde en organiseerde delen vloeiend in elkaar overgaan.

GOETHE-INSTITUT

tel. 010 209 20 90

Westersingel 9
Rotterdam