Ingezonden persbericht


Persbericht Utrecht, 17 maart 2008

Olivier Leiden 26 maart open!

Van Ziekenhuis tot café

Op 26 maart opent Belgisch Bier Café Olivier haar deuren in het voormalige St. Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht in Leiden. Na een grondige renovatie waarbij de monumentale en historische waarde zoveel mogelijk is behouden, kan iedereen er nu dagelijks weer terecht. Nu niet voor een opname of ziekenbezoek, maar voor koffie, lunch, borrel, diner of een van de 40 verschillende soorten bier! Dit is naast Utrecht de tweede vestiging van Olivier in Nederland. In steeds meer Nederlandse steden is zo'n ambassade van België aanwezig. Hiermee zijn er wereldwijd ongeveer 80 Belgian Beer Cafes die Belgische gastvrijheid voorstaan.

Van ziekenhuis tot Café
Olivier Leiden is net als in Utrecht wederom in een bijzonder gebouw gevestigd. Het is gebouwd in 1892 voor de Zusters van de congregatie van de Franciscanessen die er hun intrek namen en liefdevol de zorg voor de zieken en zwakken op zich namen.

Tot 1972 was het pand in gebruik als ziekenhuis waarna er studentenhuisvesting kwam. In 2001 kocht SLS wonen het gebouw en redde het daarmee van de sloop. Voor velen heeft het gebouw een bijzondere betekenis; ze zijn er geboren of opgenomen geweest, hebben er gewerkt, gestudeerd of op kamers gezeten.

Nu zit op de begane grond Olivier met 2 bars en plaats voor 250 gasten. De aangrenzende binnentuin is in oude luister hersteld en dient met nog eens 120 zitplaatsen als terras voor Olivier.

Belgische gastvrijheid
Gastvrijheid daar staat een Belgisch biercafé bekend om. Bij een Belg wordt men goed in de watten gelegd. Bij Olivier willen we de gast een authentieke Belgische beleving bezorgen, met de daarbij behorende kwaliteit en generositeit.

Hapje & Natje
Bij Olivier kan klein, simpel, luxe of uitgebreid geluncht of gedineerd worden. Op het menu staan typische Belgische gerechten als de Gentse waterzooi, het onmisbaar 'fritje met een goei kwak mayonaise', het zwarte goud (mosselen), Moeke's stoofpotje en bomma's tomatensoep met ballekes.

Als geen ander land in de wereld heeft België een zeer ruim bierassortiment; het 'Jupke' van 't vat, de vele abdij- en trappistbieren, fruitbieren, de hoge gistingsbieren bieren ... elk met hun eigen schenkritueel en eigen glas. Ook bij Olivier is er natuurlijk een uitgebreide bierkaart met diverse Belgische pintjes van 't vat en heerlijke speciaal bieren op de fles.

Locatie : Belgisch Bier Cafe Olivier,
Hooigracht 23, Leiden
T. 071 - 51 22 444
www.cafe-olivier.be
Datum : Woensdag 26 maart
Openingstijden : Dagelijks vanaf 10.00 uur (zondag 12.00 uur)