Ingezonden persbericht


NIJMEEGSE NACHT VAN HET OPEN PODIUM
Cultuur op de Campus
Radboud Universiteit Nijmegen
Finale 26 maart 2008

FINALISTEN NIJMEEGSE NACHT VAN HET OPEN PODIUM BEKEND

De NIJMEEGSE NACHT VAN HET OPEN PODIUM 2008, als cabarettalentenjacht in Nijmegen het kleine broertje van de Holland Casino Podium Prijs, beleeft op woensdag 26 maart zijn finale in het Lindenbergtheater.

De drie finalisten, in februari en maart gekozen bij de voorrondes in het CultuurCafé op de Radboud Universiteit, zijn:


* Nooit Van Gehoord
Geestig verhalend en geëngageerd theater door drie jongemannen


* Theatergroep LOS
liedjescabaret/kleinkunst


* Imre Griffioen
liedjes met piano (wildcardwinnaar)

De winnares van de Nijmeegse Nacht van het Open Podium (NNOP) 2007, Sanne Slotemaker, geeft een gastoptreden.

Woensdag 26 maart
Finale NIJMEEGSE NACHT VAN HET OPEN PODIUM
*20.30-23.00u, Lindenbergtheater, Ridderstraat 23, Nijmegen, entree E5,50, reserveren via www.delindenberg.com of 024-3273737

WAT IS DE NNOP?
De Nijmeegse Nacht van het Open Podium (NNOP) is een Nijmeegse talentenjacht voor beginnende cabaretiers en stand-up comedians. De winnaar gaat door naar het Camerettenfestival. De NNOP is ontstaan uit een samenwerking tussen Cultuur op de Campus en het inmiddels gesloten Diogenes. De voorronden vinden plaats bij Cultuur op de Campus (in het CultuurCafé op de Radboud Universiteit) en de finale wordt gestreden in het Lindenbergtheater. De NNOP vindt in 2008 voor de vijfde keer plaats. In de eerste editie won het duo Dames voor na Vieren, dat momenteel succesvol langs de theaters toert, in de tweede editie nam het duo Krul & Ro de hoofdprijs mee naar huis, twee jaar geleden was Robert Derksen de winnaar en afgelopen jaar won Sanne Slotemaker. De competitie bestaat uit twee voorrondes (7 februari en 6 maart) en een finale. Bij iedere voorronde is er een winnaar aangewezen, en onder de overige deelnemers wordt één act uitgekozen voor de wildcard. De drie finalisten van 2008 zijn Nooit Van Gehoord, Theatergroep LOS en Imre Griffioen. Zij spelen op woensdag 26 maart de finale in het Lindenbergtheater.

Info: Cultuur op de Campus is de culturele organisatie van de Radboud Universiteit Nijmegen die film, muziek, cabaret, beeldende kunst, dans, literatuur, theater, nieuwe media, workshops, festivals en feest programmeert op de campus. De voorstellingen zijn gericht op studenten, maar iedereen is welkom. Op de films (à E1,50/E2,50) na en tenzij anders vermeld zijn de programma's gratis te bezoeken.

Contact: algemeen: www.ru.nl/cultuuropdecampus, cultuuropdecampus@dsz.ru.nl of 024-3615912, Contactpersoon NNOP: Marieke Bragt, spc@student.ru.nl of 024-3612823. Locaties op de Radboud Universiteit: o.a. CultuurCafé: kantine CollegezalenComplex, Mercatorpad 1 (nabij Dekker v/d Vegt).


---- --