Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Marktplaats.nl start behavioural targeting in samenwerking met Wunderloop

Amsterdam, 26 maart 2008 Vanaf vandaag maakt Marktplaats.nl gebruik van de behavioural targeting technologie van Wunderloop, om bezoekers en adverteerders nog sneller en efficiënter bij elkaar te brengen. Behavioural targeting technologie zorgt ervoor dat adverteerders en internetbezoekers elkaar gericht kunnen vinden op basis van surfgedrag.

We zijn verheugd over de samenwerking met Wunderloop, aldus Kiliaan Toorenaar, commercieel directeur Marktplaats.nl en eBay.nl. Adverteerders kunnen hierdoor op Marktplaats.nl altijd de juiste doelgroep met de juiste boodschap benaderen. Voor onze gebruikers betekent dit dat ze relevante content te zien krijgen, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring op Marktplaats.nl. We hebben onder meer voor Wunderloop gekozen, omdat hun werkwijze niet vereist dat Marktplaats persoonsgegevens van haar gebruikers hoeft te verzamelen en/of te delen. Iets dat we vanuit privacyaspect naar onze gebruikers als belangrijke voorwaarde stellen.

Waardering

Behavioural targeting ondersteunt de succesformule van Marktplaats.nl omdat het adverteerders en consumenten gericht bij elkaar brengt. Iets waar Marktplaats.nl groot mee is geworden. Onze technologie helpt daarmee zowel adverteerders als consumenten op het internet. Aldus Bas Seelen, Managing Director van Wunderloop Benelux.

Over Marktplaats

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 220.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto s en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

Over Wunderloop

Wunderloop werd in 1999 opgericht door Ulrich Hegge en Frank Conrad, pioniers op het gebied van online reclame. Wunderloop is dè toonaangevende aanbieder van doelgroepgerichte software en services. Met Wunderloop-technologie kunnen uitgevers, aanbieders van internetdiensten, adverteerders en website-eigenaars real-time marketingcampagnes opzetten en doelgroepgerichte informatie aanbieden. Dit kan via alle vormen van digitale media zoals websites, e-mail, mobiele services en Internet TV (IPTV).

Klanten, feiten en cijfers

Wunderloop werkt in Nederland voor onder andere SBS Broadcasting, WebAds, Semilo, PCM Uitgevers en internationaal voor onder meer AOL, T-Online, Tiscali, Lycos, Condenast, Tradera en Freenet. Wunderloop is gecertificeerd door de privacyautoriteit TÜV Rhineland voor de naleving van Europese privacywetgeving op het gebied van persoonsgegevens.In 2007 heeft Wunderloop de jaarlijkse Red Herring 100 Europe Award van Red Herring magazine ontvangen. Deze lijst van 100 private Europese ondernemingen geeft een overzicht van voorlopers op het gebied van internationale innovatieve technologie. In 2007 ontving Wunderloop ook de 2007 European Seal of Excellence van de European Multimedia Forum voor een excellente prestatie in innovatieve marketing.

Vestigingen:

Wunderloop is gevestigd in Luxemburg, Hamburg, Duitsland, Amsterdam, Londen, Madrid, Milaan en Parijs. Andere vestigingen worden binnenkort geopend. Michael Kleindl is president-directeur van de besloten vennootschap.


- EINDE PERSBERICHT-