Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nashuatec en Ricoh tijdens Indoor Brabant samen één Finale FEI World Cup Dressage presented by Ricoh

's-Hertogenbosch, 26 maart 2008 -- Nashuatec is voor het 26e jaar hoofdsponsor van Indoor Brabant en de finale van de FEI Wereldbeker Dressuur. De onderneming zal zich in de Brabanthallen zowel onder de naam van Nashuatec als Ricoh presenteren omdat Ricoh Nederland recent in de Nashuatec organisatie is geïntegreerd. Per 1 oktober jongsleden werd Carol Dona benoemd tot Chief Operating Officer van Nederland. Het internationale Ricoh was al de moederorganisatie van Nashuatec.

Tijdens deze editie van Indoor Brabant zijn de ogen uit de hele wereld op Den Bosch gericht. De Wereldbekerfinale Dressuur zal hier dan worden verreden met Ricoh als uithangbord omdat het wereldwijde televisie-uitzendingen betreft. Nashuatec zal overigens binnen Indoor Brabant nadrukkelijk zichtbaar zijn. Peter Sprenger, directeur strategie: 'Een prachtig moment om het net geïntegreerde Ricoh te introduceren op Indoor Brabant. Onder deze internationale naam blijven we de dressuur met hetzelfde enthousiasme omarmen. De binding met de regio en de liefde voor de paardensport blijft onverminderd groot. Met sponsoring vanaf de wieg in de jaren tachtig, vanaf de introductie van de kür op muziek in de dressuur, die tijdens deze editie de wereldbekerfinale kent.'

Nashuatec is in de Nederlandse markt bekend geworden als een van de actiefste bedrijven in relatiemarketing en sportsponsoring. Ook Ricoh heeft internationaal een grote naam op het gebied van sportsponsoring. Internationaal is Ricoh sponsor van het Womens British Open (golf), is zij al jaren hoofdsponsor van de marathon in Rotterdam en Berlijn, en zeer actief in het internationale skiëen. Als totaal is de groep onder de merken Nashuatec en Ricoh marktleider met een marktaandeel van ruim 30%.

Op de website www.indoorbrabant.nl kan het vierdaagse internationale concours hippique live worden gevolgd. Zowel rechtstreekse reportages van de wedstrijden in dressuur en springen, als interviews en dagjournaals met de hoogtepunten komen aan bod. Indoor Brabant TV online wordt mede mogelijk gemaakt door Nashuatec/Ricoh. Sprenger: 'Wij hebben een hechte band met de organisatie opgebouwd in de afgelopen 26 jaar. Op deze wijze kunnen we het evenement breed toegankelijk maken, ook voor diegenen die niet in staat zijn om in de Brabanthallen aanwezig te zijn.'

Over Nashuatec/Ricoh
Nashuatec/Ricoh is leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer (printsolutions, document management en consultancy) binnen organisaties. Het hoofdkantoor van Nashuatec/Ricoh Nederland is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering en het werken in netwerken, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot een marktleider in digitale kantooroplossingen. Met 82.000 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh-concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche.



Ingezonden persbericht