MarkThisDate introduceert `kalenderwidgets' voor bedrijven


Data in agenda's op websites worden interactieve marketinginstrumenten

AMSTERDAM, 20080326 -- Veel bedrijven hebben een agenda, c.q. kalender op hun website, met eigen activiteiten of externe events. Deze events worden vrijwel altijd in statische tekstvorm aangeboden. Kalenderportal MarkThisDate introduceert nu `kalenderwidgets' voor bedrijven, waarmee bedrijven via hun eigen site en in de eigen huisstijl kalenders kunnen aanbieden bestemd voor elektronische agenda's. De `kalenderwidgets' voor bedrijven kunnen volledig in de eigen huisstijl worden toegevoegd aan een website. Vervolgens is het voor bezoekers van een site mogelijk om de voorheen statische kalenders nu te downloaden naar alle toonaangevende elektronische agendaformaten, waaronder Outlook, iCal, Lotus Notes en Google Calendar.

Nieuw marketinginstrument
Met de kalenderwidget maken bedrijven de events op hun website interactief en zijn ze in staat om toekomstige contactmomenten met klanten te realiseren. Doordat bezoekers de events via de kalenderwidget aan hun agenda hebben toegevoegd, is een bedrijf namelijk permanent aanwezig in de elektronische agenda van bezoekers. Events die voorheen alleen als statische tekst op een bedrijfswebsite stonden, worden zo opeens omgevormd tot interactieve marketinginstrumenten.

Calvertising
Gerealiseerde contactmomenten met bezoekers die een kalender aan hun agenda hebben toegevoegd, kunnen worden verzilverd via het door MarkThisDate geïntroduceerde Calvertising, oftewel Calendar Advertising. Ieder event in een agenda beschikt namelijk over een vrij tekstveld. Bedrijven kunnen dit veld gebruiken om relevante informatie met betrekking tot het event toe te voegen. Dit kan een link naar de online kaartverkoop zijn, informatie van sponsors of de nummers van sms-diensten. Alle boodschappen worden gelezen op het moment dat je als bedrijf alle aandacht van de gebruiker hebt, namelijk wanneer hij zijn agenda checkt. Bedrijven kunnen zo hun eigen events gebruiken om bezoekers te benaderen met interessante, waardevolle of gewoon leuke informatie. Kalenderwidgets voor bedrijven zijn beschikbaar vanaf Eur 995,- /jaar.

Speelschema Euro 2008 in bedrijfshuisstijl
Bedrijven kunnen hun eigen events via de kalenderwidget aanbieden of gebruik maken van het uitgebreide kalenderbestand van MarkThisDate, waaronder het speelschema voor Euro 2008 en de Olympische Spelen in Beijing. "Voor bedrijven wordt het met de kalenderwidget mogelijk om op hun eigen site en in de nieuwsbrief bijvoorbeeld het speelschema van Euro 2008 in de eigen bedrijfshuisstijl te kunnen aanbieden," aldus Wilfred Stegeman, Marketing Manager van MarkThisDate.

Acceptatie elektronische agenda's
De introductie van kalenderwidgets is onderdeel van een volledige metamorfose van de website www.markthisdate.com. MarkThisDate heeft sinds de start van het bedrijf in 2006 de ervaring dat veel mensen het gemakkelijk vinden om met een druk op de knop events in hun agenda te kunnen zetten. Inmiddels zijn bijna 150.000 elektronische kalenders gedownload via de website van MarkThisDate. "Elektronische agenda's kunnen tegenwoordig ook heel eenvoudig worden gesynchroniseerd met een PDA of met een mobiele telefoon, waardoor gebruikers de elektronische kalenders dus altijd bij de hand hebben," zegt Stegeman. "Dergelijke ontwikkelingen zullen debet zijn aan de acceptatie van onze toepassing. Nu we zeker weten dat de markt klaar is voor deze toepassing, wordt het voor bedrijven natuurlijk ook aantrekkelijk om hun events geschikt te maken voor elektronische agenda's."

Over MarkThisDate.com
MarkThisDate.com is in maart 2006 gestart en biedt gebruikers de mogelijkheid kalenders te downloaden, maar ook zelf toe te voegen. Vanaf de start hebben al bijna 4000 kalenders in zeer uiteenlopende categorieën zoals sport, vakanties en zakelijk hun weg gevonden naar al bijna 150.000 elektronische agenda's. Klanten van MarkThisDate zijn o.a. Heineken International, Essent en Grote Clubactie.

MarkThisDate.com